Kadın kooperatifleri güçleniyor

Üç bakanlıktan, "kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi" için iş birliği adımı geldi.

Tarih: 07.09.2023 10:12
Kadın kooperatifleri güçleniyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi iş birliği protokolüne imza attı.

Kadınların emeği ürünlerin tüketicilerle buluşmasına aracılık etmesi için kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesine karar verildi ve üç bakanlık protokole imza attı.

Törende konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kadınlara yönelik destek programlarının önemine dikkat çekti.

Bolat, “14 bin 433 kooperatif ve 1,5 milyona yakın kooperatif ortağına hizmet sunuyoruz. Bu 14 bin 433'ün 1000'i kadın kooperatifi. Kadın kooperatifi sayımızın artmasına yönelik teşvik ve desteklerimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş özellikle Anadolu’da kadın kooperatifleri güçlendiğinde kadınların da güçleneceğine işaret etti.

Göktaş, “Bu kooperatiflerin kadınların ekonomik bağımsızlığını, girişimciliklerini destekleyen ve kadınların tek başına ulaşamayacakları imkanlara el birliğiyle ulaşmalarını sağlayan bir model olması çok kıymetli” sözlerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kadın kooperatiflerine dönük yürüttükleri çalışmaları anlattı. Tarım sektöründe kadınların ve gençlerin üretim faaliyetlerinde olmasının önemine vurgu yaptı

Yumaklı, “Kadınların gücünü bir araya getirmek, ürünlerinin pazarlanmasını sağlamak, bu projelerle mümkün olacak. Kadınlarımızın yapmış olduğu bu üretimlerin aynı zamanda rekabet avantajı olduğunu da düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bakanlar ‘Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İş Birliği Protokolü’ne imza attı.

 HABER MERKEZİ