Kadınlara Ömürleri Boyunca 4.125 TL Destek!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan kadınlara müjde dolu haber… Kadınların refah seviyesini yükseltecek duyuru yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara ömür boyu 4 bin 125 lira destek verecek. Başvurular açıldı.

Tarih: 28.09.2023 21:58
Kadınlara Ömürleri Boyunca 4.125 TL Destek!

 Gittikçe yükselen enflasyon karşısında vatandaşlar ayakta durmakta zorlanıyor. Söz konusu durumu gören Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yine kolları sıvadı. Halkın refah seviyesinin ve yaşam kalitesinin düşmemesi adına yardımlara başlayan Bakanlık şimdi de kadınları hedef aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kadınlara ömür boyu 4 bin 125 lira destekte bulunacağını açıkladı. Desteğe başvurmak için bekleyen birçok kadın ayrıntıları merak ediyor.

Halkın refah seviyesini yükseltmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, verdiği destekler ile kadınlara ve çocuklara öncelik vermeye devam ediyor. Desteğe, başvuruda bulunmak isteyenler E-Devlet aracılığıyla yapabilir ya da PTT’ye TC kimlik numaralarını göstererek müracaat edebilir. Başvurusu kabul edilen kadınlar PTT’den parasını çekebilecek.

HER AY DÜZENLİ OLARAK 4 BİN 125 LİRA YATACAK

Peki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın desteğini neler kapsıyor? Kimler destek alabilir? Hayatını devam ettirmekte zorlanan, eşi ya da babası vefat etmiş kadınlar Bakanlığın yardımından yararlanabilecek. Vatandaşların dikkatini çeken bu yardım her ay düzenli bir şekilde 4 bin 125 lira olarak PTT’den çekilebilecek. Maaş yatar gibi düzenli olarak destek alacak kadınların vefat eden babasının ya eşinin sigortası varsa ek destek ödeneği alabilecek.

EŞİ VEFAT EDEN KADINLARA DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kadınlara yaptığı yardımlarda kadınların durumunu da göz önüne alıyor. Eğer kadının eşi vefat ettiyse maaşının yüzde 75’ini alabiliyor. Bu kadının 2 çocuğu yetim kaldıysa, kadın eşinin maaşının yüzde 50’sini alıyor. Bakanlık, çocukların refahını da unutmadı. Çocuklar da ayrı ayrı ödeme alabilecek. Erkek çocuklar üniversiteyi bitirene kadar destek alırken, kız çocukları da evlenene dek babalarının maaşlarından yardım alabiliyor. Eğer eşi ölen kadının sigortalı işi varsa; devlet yüzde 50 yardım maaşı verecek.

Eşini ya da babasını kaybeden kadınlara, devlet eğer yüzde 75 yardım yapıyorsa 4 bin 125 lira; yüzde 50 destek veriyorsa 2 bin 750 lira ödeme yapacak. En düşük emekli maaşı göz önüne alınarak hesaplanan destekler, Temmuz ayına gelinmesiyle zamla beraber artış olmuştu. Bulunduğumuz günlerde bir zammın daha beklendiği emekli maaşıyla, dul ve yetim aylığına da artış bekleniyor