KADINLARIN GÜCÜ KOPERATİFTE BİRLEŞTİ

Kadın istihdamını ve girişimini desteklemek amacıyla, S.S. Karkent Kadın Girişimci Üretim ve İşleteme Kooperatifinin açılışı yapıldı.

Tarih: 23.10.2023 17:46
KADINLARIN GÜCÜ KOPERATİFTE BİRLEŞTİ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Açılışa Ak Parti Merkezi Disiplin Kurulu üyesi Ayşe Deniz Çelik ve Ak Parti kadın kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Karkent Kadın Girişimci Üretim ve İşleteme Kooperatifinin hakkında bilgiler veren Başkan Güney Hurşit, kadınlarla birlikte el ele vermek sırt sırta vererek daha güzel projeler üretmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hurşit,” Karkent kadın Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifini açtık amacımız burada kadınlarla birlikte el ele vermek sırt sırta vererek daha güzel projeler üretmeyi amaçlıyoruz. Karkent  kadın girişimci üretim ve işletme kooperatifi başkanıyım sırt sırta birlikte güzel çalışmalar  yapacağız inşallah.  Kooperatifimizin amacı şu andaki en büyük amacımız burada yemek üzerinde bir işletme burası biz İnsanları çok farklı yemekler sunmayı düşünüyoruz geleneksel yemekleri var bunlara da değineceğiz, İnsanların isteği üzerine bizler bu yemekleri yapacağız yani halkla birlikte insanlar bizden ne istiyorlarsa amacımız onlara yönelik onların damak zevkine göre bir şeyler yapabilmek ama aynı zamanda farklı şeyler de farklı sunumlar da katmak. İnsanların farklı damak zevklerine de açık olmaları gerekiyor bu da bizim için çok önemli elimizden geldiğince biz bunları da yöneleceğiz inşallah. Şu anda yemek üzerine başladık Allah nasip ederse burayı daha da büyütmek istiyoruz, tabii ki amacımız çok önemli çünkü en büyük amacımız kadını destek olabilmek bu bizim için birinci kuralımız. Daha sonra inşallah ilerleyen zamanlarda burayı aynı zamanda ben usta öğreticisiyim Allah nasip kısmet ederse çıraklıktan da inşallah öğrenciler alacağız ve burada öğrenciler de yetiştireceğiz.  Etrafımıza insanlara özellikle de kadınlara en büyük desteğiniz kadınlar olacak.”

Kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak

Kooperatifin amacı ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade eden Karkent Kadın Girişimci Üretim ve İşleteme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Arzu Yaylalı, kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.

Yaylalı,” Kooperatifin amacı ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak, girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak ve böylece ortaklarının ekonomik menfaatlerini koruyarak sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamalarını sağlamaktır.”

Model bir kooperatifçilik sisteminin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. 

Hızla artan kadın kooperatiflerinin son yıllarda hızla artış gösteren kadın kooperatiflerinin başarısında yönetsel yetkinliğin etkisini ortaya koyduğunu belirten Ak Parti Merkezi Disiplin Kurulu üyesi Ayşe Deniz Çelik, model bir kooperatifçilik sisteminin geliştirilmesi amaçlandığını söyledi.

Çelik,” Kadın kooperatifleri ise ilk olarak 1999 yılında kurulmaya başlamıştır. Günümüzde hızla artan kadın kooperatiflerinin son yıllarda hızla artış gösteren kadın kooperatiflerinin başarısında yönetsel yetkinliğin etkisini ortaya koymaktır. Kadın kooperatifçiliğinin geliştirilmesini sağlamak, kadınların mesleki bilgi ve becerilerini artırmak ve il genelinde profesyonel yönetim, üretim ve pazarlama anlayışına sahip, iş birliği içerisinde çalışan, model bir kooperatifçilik sisteminin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. “