KAHVE İÇMEK LÜKS OLDU

Erzurum’da Kahve lüks tüketim ürünü olma yolunda ilerliyor.

Tarih: 19.05.2023 18:09 Güncelleme: 19.05.2023 18:15
KAHVE İÇMEK LÜKS  OLDU

wwwgunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

Türk Kahvesinin 100 gramı 30 TL’ taze çekilmiş kurukahve 35TL, Damla sakızlı Türk kahvesi 100 gramı 40TL, dibek kahvesi 100 gramı 40TL ve melengiç kahvesi 40TL’den satışa sunuluyor. 

Kahve fiyatlarında artış yaşandığını ifade eden Kahve satış işletmecisi Volkan Kurukahveci, kahve fiyatları arttıkça vatandaşların aldığı gramajında azaldığını söyledi.

Kurukahveci,”  Son bir haftadır kahve fiyatlarımızda baya artış meydana geldi. Kahve fiyatlarında artış yaşandı. Hal böyle olunca Müşterilerimizde ve satışlarımız da azalma yaşandı. Türk Kahvesinin 100 gramı 30 TL’, taze çekilmiş kurukahve 35TL, Damla sakızlı Türk kahvesi 100 gramı 40TL, dibek kahvesi 100 gramı  40TL ve melengiç  kahvesi 40TL’den satışa sunuyoruz. . Şu an kahve fiyatları yarı yarıya arttı. Fiyatlar daha da artabilir. Hatta kahve karaborsaya bile düşebilir. Kahve fiyatları arttıkça vatandaşların aldığı gramaj da azalıyor.  Günümüzde Bir fincan kahvenin hatırı artık 40 değil, 80 yıla çıkmış oldu. Herkesin kahve içmeye ihtiyacı vardır, bu bir keyiftir, yorgunluk atmadır, sohbettir. Müşterilerim arasında kahve içme alışkanlığından vazgeçenler olduğunu görüyorum, piyasada en düşük fiyattan kahve verdiğimiz halde. Türk kahvemiz var bunları kendi dükkânımızda çekiyoruz. Melengiç kahvemizi kendimiz yapıyoruz. Aralarındaki farklar ise Türk kahvemiz çekirdekten çekilmedir. Melengiç kahvesi melengiçten yapıyoruz fıstığın yabani hali, dibek kahvesi içerisinde kakao, salep, süt tozu, Türk kahvesi, keçiboynuzu tozu karıştırılarak yapıyoruz. Fiyatlara gelirsek hemen hemen ortalama aynı. Vatandaşlarımız en çok Türk kahvesi ve melengiç. Kahvelerimizi ithalatçı firmalarda alıyoruz.”