Kahveci esnafı zor durumda kaldı

Kahveci esnafı kış mevsiminde zor durumda kalıyor.

Tarih: 25.12.2023 23:14
Kahveci esnafı zor durumda kaldı

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Artan maliyetler ve giderler karşından kahveci esnafı zor durumda kalırken elektrik ve doğalgaza gelen artışlara tepki gösterdi.

Kahveler şu anda çok zor durumda olduğunu ifade eden Kahvehane işletmecisi Hasan Çelik, kahve esnafının Kirasını ve faturalarını ödeyemediğini söyledi.

Çelik,”  Kahveler şu anda çok zor durumda.  Artan maliyetler karşısında biz kahve esnafı kira, elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemez hale geldik.  Şimdi eleman dahi çalıştırmıyoruz. İşletmeciler olarak kendimiz çalışıyoruz.  Dükkân kirasını ve faturalarımızı ödeyemiyoruz. Son zamlar esnafımızın belini büktü.  Bu son artışlarla artık bu işi sürdüremez hale geldik. Birçok üyemiz mesleği bırakıyor.  Doğalgaz da ayrı bir dert. Kış mevsimi olduğu için şimdiden kahveci esnafı nasıl meskenlerini ısıtacaklarını kara kara düşünüyor.  Personel sayısını düşürmek de istemiyoruz ama bu gidişle personel sayısını düşürmekten başka seçeneğimiz kalmayacak. Kahveci esnafı şeker, çay ve temizlik malzemelerine gelen zamları göz önünde bulundurunca kepenk indiriyor. Son zamanlardaki bu zamlar temel gıdadan muhtelif gıdaya akaryakıttan elektriğe, doğalgaza, vergilere, SSK primlerinden asgari ücrete gelen zamlar esnafın artık ayakta duramayacak hale gelmesine sebep olmuştur. Yetkililerin bu konuya kulak tıkamadan bu duruma bir an önce çözüm bulması gerekir.”