KAHVECİLERDEN DENETİMLERE TAM NOT!

Erzurum’da ki kahvelerde denetim süreci nasıl devam ediyor? Pandemiden sonra denetimler arttı mı yoksa azaldı mı? Günebakış Gazetesi kahveci esnafını dinledi.

Tarih: 04.09.2023 20:30 Güncelleme: 04.09.2023 20:37
KAHVECİLERDEN DENETİMLERE TAM NOT!

www.erzurumgunebakıs.com/Halil İbrahim Aktaş

Denetimlerin kusursuz bir şekilde devam ettiğini ifade eden Erzurum’un işlek caddesinde yer alan tanınmış kahveci esnafları denetimler için adı geçen kurumlara teşekkür ettiler.

Bu denetimler sayesinde haksız rekabetin önüne geçildiğini belirten esnaflar kapalı mekânlarda sigara kullanımında Türkiye’nin en soğuk şehri olan Erzurum için ayrıcalık istediklerini belittiler.

“Özellikle pandemi sürecinden önce sürekli denetim halindeydik. Bu denetimlerde en göze çarpan halk sağlığı denetimleriydi. Maaliyenin SGK düzeyinde yaptığı denetimler, tarım ve gıdanın denetimleri hâlâ devam ediyor. Şikâyet üzerine çok fazla denetim yapılıyor ve belirli tarihlerde yapılan denetimler oluyor. Özellikle işlek caddelerde bulunan işletmeler hedef noktasında bulunduğu için her ay düzenli şekilde tarım ve gıda müdürlükleri tarafından, SGK müfettişleri ve halk sağlığının sigara denetim müfettişleri tarafından denetim halindeyiz. Biz de tabi bu denetimlerin yapılmasını canı gönülden istiyoruz ki haksız rekabet ortadan kalksın. Ancak Erzurum’u Türkiye geneliyle aynı şartlar altına koymamak lazımdır. Çünkü Erzurum’un ekonomik, coğrafi ve özellikle iklim şartlarından dolayı diğer iller ile arasında bir farkı olması gerekiyor. Erzurum herkesin bildiği üzere en az 6 ayın tamamını kış mevsimi olarak yaşayan bir şehirdir. Bu 6 aylık süreç içerisinde insanlar kendilerini kapalı mekânlara atıyorlar. Bu yüzden de kapalı mekânlarda sigara kullanımı çok fazla oluyor. Erzurum’un bu konu da biraz daha göz ardı edilmesi gerekiyor. Erzurum da kış aylarında açık hava da müşterilere sigara içebilecekleri bir ortam oluşturmak çok zordur. Burası -15 ve -20’leri gören bir şehirdir. Zira bu sayı akşamları daha çok artmaktadır. Böyle bir iklimde müşterilerimize dışarıda sigara içmelerini söylemek hiç doğru olmaz ve bu bizim ticaretimizi de büyük ölçüde etkiler. Bu konu da rahatlıkla söyleyebilirim ki devlet kurumları tam anlamıyla çalışıyor.”