'KALABALIĞI GÖRÜNCE ŞOV YAPTILAR'

Vali Memiş Davutoğlu'nun ekibini şov yapmakla suçladı

Tarih: 14.10.2022 11:40

Sinan AYDIN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun İstanbul Erzurum Tanıtım günleri açılış törenine alınmasını istemediği iddiası ile gündeme gelen Erzurum Valisi Okay Memiş, iddiaları kesin bir dille yalanladı. "Böyle bir şey olabilir mi? Biz gelene 'gelme' diyecek kadar nezaketsiz insanlarmıyız'' diye çıkışan Vali Memiş, Davutoğlu'nun ekibini şov yapmakla suçladı.

“REST ÇEKTİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

İstanbul Maltepe Meydanı’nda yapılan Erzurum Tanıtım Günleri’nin açılış töreninde, Ahmet Davutoğlu gerilimi yaşanmıştı.  Açılış törenine katılmak isteyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun törene gelmesinin engellendiği iddia edilmişti. Açılış töreni öncesinde alana gelen Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı ve teşkilat mensupları, Genel Başkan Davutoğlu’nun açılışa katılmasının engellendiğini iddia etmişti. Partililer, Erzurum Valisi Okay Memiş ve bazı AK Partili belediye başkanlarının “Davutoğlu katılacaksa biz törene katılmıyoruz” diyerek organizasyon komitesine “rest” çektiğini, ERKON yöneticilerinin de Ahmet Davutoğlu’nun törene katılmasını istemediklerini kendilerine bildirdiklerini öne sürmüştüler.

''BİZ GELENE 'GELME' DİYECEK KADAR NEZAKETSİZ İNSANLARMIYIZ''

İddialar konusunda sessiz kalan Erzurum Valisi Okay Memiş, dün katıldığı bir programda Gazetecilerle ayak üstü sohbet esnasında konuya açıklık getirdi. Çocuk Trafik Eğitim Parkında çocuklara verien eğitimi yerinde izleme programına katılan Vali Okay Memiş, program esnasında Gazetecilerle ayak üstü sohbet etti. Sohbet esnasına Gazeteciler Vali Memiş'e, '' Davutoğlu'nun tanıtım günleri açılış programına katılmasını engellediğiniz iddia edildi. Doğru mu?'' diye sordular.

''SAYIN DAVUTOĞLU BAŞBAKANLIK YAPMIŞ BİR İSİM''

Vali Memiş soru üzerine bugüne kadar hiç açıklama yapma gereği duymadığı olayla ilgili açıklama yaparak, '' Kesinlikle yalan. Böyle birşey olabilir mi? Biz gelene 'gelme' diyecek kadar nezaketsiz insanlarmıyız'' diye çıkıştı. Memiş, '' Sayın Ahmet Davutoğlu, daha önce AK Parti'de Milletvekilliği yapmış, bu ülkede Başbakanlşık yapmıi bir isimdir.'' hatırlatmasını yaptı. 

''ALANDAKİ KALABALIĞI GÖRÜNCE ŞOV YAPTILAR''

Vali Memiş, '' Ne benim ne de sayın Büyüehir Belediye Başkanımız Memet Sekmen beyin böyle bir dahili olmamıştır. Aksine Sayın Büyüehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen, ilimize gelen bütün siyasi parti liderlerine parti ayrımı yapmaksızın eşit mesafede yaklaşmış, hertürlü yardım taleplerine olumlu cevap vermiştir. Böyle birşey olabilir mi? Hem ben hem de sayın başkan Mehmet Sekmen, gelene 'gelme' diyecek kadar nezaketsiz insanlarmıyız. İddialar kesinlikle yalan. Davutoğlu'nun ekibi, alandaki kalabalığı görünce şov yaptılar. Bunun başka bir açıklaması yoktur'' diyerek gündemi gereksiz yere meşgul eden olaya son noktayı koydu.