KALDIRIMLARA PARK EDİLEN ARAÇLAR VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATIYOR

Erzurum’da yol kenarına park edilen araçlar trafiğin aksamasına vatandaşların zor anlar yaşamasına neden oluyor.

Tarih: 20.05.2023 15:44 Güncelleme: 20.05.2023 15:44
KALDIRIMLARA PARK EDİLEN ARAÇLAR VATANDAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATIYOR

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Erzurum’un Taş mağazaları Caddesinde kaldırım ve yaya yoluna park edilen araçlar vatandaşları canından bezdirdi. Kaldırıma park edilen araçlar vatandaşların yürümede zorluluk çekerken en büyük sorun ise bebek arabasıyla kaldırımda yürümeye çalışan ebeveynler için teşkil ederken zor anlar yaşıyorlar.   Zaman zaman, otomobil ve motosiklet gibi araçların da park etmesiyle yayalar kaldırımlarda yürümekte zorluluk çekiyorlar. 

Yetkililerin bu soruna el atmasını isteyen vatandaşlar kaldırım üzerine park edilen araçlar için ceza uygulanması gerektiğini söylediler. 

Vatandaşlar,” Erzurum’daki kaldırımlarda yürümek mümkün değil hemen her gün bir araç kaldırımlara park ediyor. Bu konuda yetkililerimizi göreve davet ediyoruz.  Erzurum’daki kaldırım işgaline artık bir son verilmesini istiyoruz.  Şehirde yayalara ait tüm kaldırımların, esnaf ve bazen de sürücüler tarafından işgal ediliyor. Kaldırımlara esnafların açtığı tezgâhlar yüzünden zaten gezilemez durumda.  Kaldırımlar ise, genellikle araç sürücüleri tarafından park alanı olarak kullanılıyor. Yerel yönetimlerin bu duruma seyirci kalmamasını istiyoruz. Bu sorunun çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz.”

ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNİ ENGELLEYECEK ŞEKİLDE PARK EDİLMESİ YASAK 

14 Nisan 2021 tarihli Resmi Gazete’ de yayınlanan kanuna göre "Kamu nizamını bozacak, özel mülkiyeti ihlal edecek ve yayalar, engelliler veya hareket kısıtlılığı olan kişilerin güvenli ve bağımsız hareketlerini, araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde park edilmesi, diğer araçlar izlenirken, geçilirken, manevra yapılırken; karayolunu kullananların hareketini zorlaştırıcı, tehlike doğurucu davranışlar da bulunulması"  yasaklandı.