Kalıcı makyaj uygulaması yaptırmak isteyenler nelere dikkat etmeli!

kadınlar için cazip bir alternatif olan kalıcı makyaj uygulamaları hakkında merak edilenleri Estetik ve Güzellik Koçu Serpil Durmuş sizler için anlattı.

Tarih: 21.08.2023 16:01
Kalıcı makyaj uygulaması yaptırmak isteyenler nelere dikkat etmeli!

Güzellik ve bakım konusunda günün her saati iyi görünmek isteyen kadınlar için etkili bir çözüm sunan kalıcı makyaj uygulamaları sıkça tercih edilen popüler uygulamalar hale geldi.

Kalıcı makyaj seçenekleri arasında yer alan kalıcı eyeliner, dudak renklendirme, kaş işlemleri ve son dönemde öne çıkan kalıcı allık uygulamaları oldukça revaçta.

Kalıcı kaş işlemleri: Kaşların şeklini ve rengini belirlemek, seyrek kaşları yoğunlaştırmak veya kaşların görünümünü düzeltmek için yapılan bir uygulamadır.

Kalıcı eyeliner: Göz çevresindeki makyajı kalıcı hale getirmek için yapılan işlemlerdir. Göz kapaklarına eyeliner veya far şeklinde uygulama yapılabilir.

Dudak renklendirme: Dudak konturunu belirlemek, dudakları daha dolgun göstermek veya dudak rengini kalıcı olarak değiştirmek amacıyla yapılır.

Kalıcı allık uygulaması: Ciltte doğal bir allık etkisi yaratmak veya elmacık kemiklerini vurgulamak için yapılan bir uygulamadır.Bu işlemler kişiye özel olmakla birlikte ortalama 1-2 saatte tamamlanırken kalıcılığı ve kullanım süresi 1-5 yıl arası değişmektedir.

Kalıcı makyaj uygulamalarının kullanım süresi ve iyileşme süreci, işlem yapılan kişinin cilt yapısına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genel olarak, uygulama sonrası 2 ila 7 gün içerisinde uygulama tamamen oturur ve iyileşme süreci tamamlanır.

Farklı sebeplerden dolayı işlemin silinmesi gereken durumlarda bu işlem de kolay, acısız olarak yapılabilmektedir. Silme işleminden 10 gün sonra yenisini yapılabilmektedir.

Kullanılan boyalar bitkisel ve anti alerjik boyalar olduğu için hiç bir zararı yoktur ve zamanla silinebilir yarı kalıcı uygulamalardır.

Kalıcı makyaj işlemleri tamamen tecrübe ve ciddi eğitimler gerektirmektedir. Bu işlemi yaptırmadan önce mutlaka merkezi ve uzmanı araştırmak gereklidir. Tecrübesi olmayan kişiler birçok kişiyi mağdur edebilmektedir. Özellikle kullanılan boyaların renkleri ciltte değişmekte, kaşlar da yeşerme ya da grileşme görülebilmektedir. Bu nedenle uzman ve merkez seçiminde dikkatli olunmalıdır. Emziren annelerde ve gebelerde 2 aydan sonra bu uygulamalara başvurmalarını önermekteyiz. HABER MERKEZİ