Kamu-STK birlikteliğinden ?Erzurum İlimdir´ çıktı

Kültür Turizm İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, DAP ve ŞEHİRDER, Erzurum´un Kurtuluşunun 100´üncü yıl etkinlikleri kapsamında ?Erzurum İlimdir? projesinde buluştu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kamu-STK birlikteliğinden ?Erzurum İlimdir´ çıktı

Nesrin Çetinkaya

Erzurum´un Kurtuluşunun 100´üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında ŞEHİRDER, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DAP işbirliğinde  ?Erzurum İlimdir? adlı bir kitap çıkarılacak. Yaklaşık olarak 10 bin civarında basılacak olan kitap Erzurum´da ki tüm liselere dağıtılacak ve bu kitap üzerinden bir yarışma düzenlenecek. Proje ile hem Erzurum envanterine bir kitap kazandırılması, hem de lise öğrencilerinde şehir ve kültür bilinci uyandırılması amaçlanıyor. Kasım ayı sonuna kitabın hazırlanması, yarışmanın ise 12 Mart´a yetişmesi için ummalı çalışmalar sürdürülüyor.

?ERZURUM İLİMDİR? PROJESİ

100´üncü Yıl etkinlikleri kapsamında ŞEHİRDER, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve DAP ortak bir proje gerçekleştirdi. Projenin finans kaynağını DAP, sekretaryasını Kültür Turizm Müdürlüğü, uygulamasını ise ŞEHİRDER yapacak. Erzurum´un tüm değerlerini içeren tarihi, kültürü, coğrafyası, millî, mavi bütün değerlerini içeren bir kitap hazırlanıyor. Bu kitap hazırlandıktan sonra yaklaşık 10 bin civarında basılacak ve Erzurum´da ki, bütün lise öğrencilerine dağıtılacak.  Lise öğrenci bu kitaba çalışacaklar ve bu kitap üzerinden bir yarışma düzenlenecek, dereceye giren öğrencilere ise bir takım ödüller verilecek. Bu noktada hem Erzurum envanterine bir kitap kazandırılmış olacak, hem de lise öğrencilerinde şehir ve kültür bilinci uyanacak. Kitabın adı ise Erzurum İlimdir? olacak. Kasım ayının sonuna kitabın hazırlanması, baskısının ise yılsonuna bitmesi planlanıyor. Ocak ve Şubat aylarında öğrencilere kitabın dağıtımı yapılması amaçlanırken, yarışmanın ise 12 Mart´a yetişmesi planlanıyor.