Kamu yapay zeka projelerine destek

Yapay zeka projelerine yeni destekler geliyor. TÜBİTAK, kamu kurumları ar-ge projelerini destekleme programı kapsamında yeni bir çağrı dönemi açtı.

Tarih: 01.08.2023 15:58
Kamu yapay zeka projelerine destek

TÜBİTAK, kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yapay zekâ çözümlerinin geliştirilmesi için çağrıya çıktı. Finans teknolojileri ve akıllı tarım gibi alanların da içinde oluğu 7 temadaki projelere destek verilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır, TÜBİTAK Kamu Kurumları Araştırma Ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında “Kamu yapay zekâ ekosistemi-2023” çağrısının başvuruya açıldığını duyurdu. Proje kapsamında elde edilecek bilgi birikimi, kamu kurum ve kuruluşları için kullanılacak.

Proje başvurusu yapacak konsorsiyumlar, öncelikle TÜBİTAK’la iş birliği protokolü imzalayacak. Hazırlanacak projeler, 31 Ekim’e kadar sisteme kaydedilecek. Çağrıda, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi müşteri kurum olarak yer alıyor. Çağrı, finans teknolojileri, akıllı üretim sistemleri, akıllı tarım, gıda ve hayvancılık, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik, e-ticaret teknolojileri ve akıllı eğitim teknolojileri temalarını kapsıyor.Bakan Kaçır, “Hayatımızın en ihtiyaç duyulan noktalarına yapay zekâ çözümleri getirilmesinin önünü açıyoruz. Bu çağrıyla bilgiyi üreten, geliştiren ve kullanan kurumların bir araya gelmesini hedefliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

HABER MERKEZİ