KANSERLİ HASTALAR ARAŞTIRMA HASTANESİNDE TEDAVİ OLMAK İÇİN YATAK BULAMIYOR.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde yatması gereken kanser hastalarının Medikal Onkoloji Kliniği’nde boş yatak olmadığından, kanser hastalarının koridorlarda beklediği iddia edildi.

Tarih: 24.08.2023 20:20 Güncelleme: 24.08.2023 20:40
KANSERLİ HASTALAR ARAŞTIRMA HASTANESİNDE TEDAVİ OLMAK İÇİN YATAK BULAMIYOR.

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan Kumru 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin Medikal Onkoloji Kliniği’nde hastanede yatması gereken kanser hastalarının, serviste boş yer olmadığından dolayı yatamadıkları, koridorlarda yatak sırası bekledikleri iddia edildi. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin Medikal Onkoloji Kliniği’nin yaklaşık 10 ilin hastasına baktığı bu yüzden de hizmetlerin yetersiz kaldığı iddia edildi. 

İddia eden vatandaş, “Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin Medikal Onkoloji Kliniği’ne Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nin Medikal Onkoloji Kliniği’ne yatırılması gereken kanser hastalarının serviste boş yatak olmadığından şehir içinden ve dışından gelen hastaların servise yatırılamadığı, koridorlarda bekletildikleri iddia edildi. Hastanede hasta yakınlarından olan bir vatandaş da 2 aydır Iğdır’dan hastalarını Erzurum’a getirip götürdüklerini daha öncesinde Erzurum Şehir Hastanesi’nde tedavinin devam ettiğini ancak ekipman yetersizliğinden dolayı Erzurum Şehir Hastanesi’nden sevkinin Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne verildiğini söyledi. Burada hastadan biyopsi alındıktan sonra kendilerinin Iğdır’a sevk edildiklerini biyopsi sonucu çıktıktan sonra da tekrar Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne sevk edildiklerini söyledi. Buraya gelen hastaya, hastanede kendilerine Iğdır’dan Erzurum’a niye sevk edildiklerini, yanlış sevk edildikleri yönünde cevaplar aldıklarını iddia ettiler. Şu anda kendilerinin ve birkaç kanser hastasının daha yatırılacağını, ancak serviste bulunan odalarda boş yer olmadığından kimsenin yatırılamadığını söylediler. Kanser hastalarının yatırılabilmesi için, serviste yatan hastaların taburcu olması ile boş yataklara yerleştirilebileceklerini söylediler. Şu anda burada beklediklerini, bu bekleyişin de ne kadar süreceğini bilmediklerini aktardılar.”