Kantin ve yemekhaneler denetlendi

Erzurum İl tarım ve Orman Müdürlüğü´ne bağlı gıda kontrol görevlileri, Yakutiye ilçesine bağlı okul kantinleri ve yemekhanelerde denetimler yapıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kantin ve yemekhaneler denetlendi

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

2019-2020 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullarda öğrenci sağlığına yönelik denetimlerde başladı. Okul kantinlerinde satılması yasak olan ürünlerinde bakanlık tarafından belirlenip kamuoyuna deklare edilmesi sonrası, Erzurum´daki kurumlarda okul kantinleri ile okullara ait yemekhanelerde bir dizi kontrollerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne bağlı gıda denetmenleri, devlet okulları ve özel okullara ait kantin ve yemekhanelerde bir dizi denetim yaptı.

YAKUTİYE İLÇESİNDE BULUNAN 57 OKUL KANTİNİ DENETLENECEK

Yakutiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından ortaklaşa olarak yapılan okul kantin ve yemekhane denetimleri devam ediyor. Bu kapsamda gıda denetmeni ekipler, Yakutiye İlçe sınırları dahilinde bulunan 57 adet okul kantini ve yemekhanede denetimlerini sürdürüyor. Resmi kontrollere önceki gün itibarı ile başlayan ekipler, tüm işletmeleri kontrol ve denetimden geçirmeyi hedefliyor. Denetimlerde, işletmelerin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´ne kayıt yaptırıp yaptırmadıkları tespit ediliyor, işletme ve personel hijyeni ile satışı ve servisi yapılan ürünlerin mevzuata uygunluğu yönünden gerekli kontroller gerçekleştiriliyor. Ortaklaşa olarak gerçekleştirilen resmi kontrollere, İlçe Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri katılıyor. Denetimler sonucunda mevzuata aykırı hareket eden okullara gerekli yaptırımların uygulanacağı öğrenildi.