Kantin fiyatları şimdiden velileri düşündürmeye başladı…

Okulların açılmasıyla beraber çocuklar okul sıralarında ki yerlerini aldı ve 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk haftası neredeyse geride kaldı. Peki, ekonominin sallantı da olduğu bu dönemler de okul kantin fiyatları ne durumda?

Tarih: 14.09.2023 19:06
Kantin fiyatları şimdiden velileri düşündürmeye başladı…

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

İlkokul öğrencileri yemeklerini beslenme çantası ile taşırken ortaokul ve lise öğrencileri kantinden alışveriş yapıyor. Kantin fiyatlarını duyunca yüz ifadesi değişen veliler fiyatları yorumladı. 

Küçücük tostların, doyurucu olmayan hamburgerlerin bu kadar yüksek fiyatlarda satılması velileri kızdırıyor.

Servis, otobüs ve dolmuş masrafı derken bir de yemek masrafının günden güne artması velileri kara kara düşündürüyor. Okullarda fiyat anlamında denetim olması gerektiğini belirten veliler, “fiyatları kendileri belirliyorlar, okul yönetimi de buna göz yumuyor. Ya da okul yönetimi ile beraber bu fiyatları koyuyorlar.” İfadelerini kullandılar. 

Serkan Alacakan, “7 TL dolmuşa veriyor, gidiş geliş 14 TL. Okulda küçük bir tosta 25-30 TL veriyor. Bu nasıl bir insaf? Zaten dışarıda yemek yiyemiyor çocuklar, dışarısı daha pahalı çünkü. Hadi bir şekilde yüksek kesim idare etsin ama peki ekonomik anlamda sıkıntı çeken aileler ne yapsın? Kendi çocukları olsa gelirler benim söylediklerimin bin katlarını söylerler. Biraz Allah’tan korksunlar. Okul müdürleri, MEB görevlileri bu kantin denetimlerine el atmaları lazımdır.”

Hikmet Kısa, “İki çocuğum var. Birisi yeni okula başladı, diğeri lise birinci sınıfa başladı. Küçük olan beslenme çantasını alıp okula gidiyor ama büyük olan için her belirli miktarda para ayırmamız gerekli. Gerçekten okul kantin fiyatları çok pahalı, oğlum eve geldiği zaman tıka basa yemek yediğini görüyorum. Demek ki okul da doymuyor çocuk. Bu fiyatları kim koyuyorsa biraz insanları düşünerek koysun. Parası olan var olmayan var.”