Kapımız herkese açık

Ekonomik zorluk yaşayan veya girişimleri için finansmana ihtiyaç duyan esnaflara Mustafa Önder’den tam destek.

Tarih: 26.03.2024 12:24
Kapımız herkese açık

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur bingöl 

Esnaf kefalet kredisi ile işletmelerini büyütme, yeni projeler gerçekleştirme veya işlerini sürdürme gibi finansman ihtiyaçlarını karşılama imkânı sunan Yakutiye Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Önder Kadın erkek fark etmeksizin herkese kapılarının açık olduğunu belirtti. 

Önder, “bizlere iştigal eden hanımefendilere ve beyefendilere kapımız her zaman açıktı ve açık ta olacak. 2016’da kurulan bir kooperatifin kurucu başkanıyım ve bu zamana kadar şehrimize yeni parayla 350 milyon, eski parayla 350 trilyon sıcak para dağıttık” ifadelerinde bulundu. 

Bankalara göre daha hesaplı

Faiz oranlarının arttığını belirten Önder, Esnaf Kefalet kredi kooperatiflerinin Bankalara göre çok daha hesaplı olduğunu aktararak, “Esnafın Kara gün dostu” dedi. 

Önder, “ben de esnafım ticaretle uğraşıyorum. Bugün benim de ekonomik desteğe ihtiyacım olsa finans konusunda bu tür kurumları kullanırım çünkü bakıldığı zaman para çok sıkıntılı bir araç ve eşinden/dostundan, kardeşinden istediğin zaman her şey bozuluyor. Bu yüzden kimseyle kötü olmadan kolay yoldan ihtiyacı kadar olan parayı bizlerden alabiliyorlar” söylemlerinde bulundu. 

Kredi limitleri 750 bin TL oldu

Alınan kredilerin geri ödemleri hakkında bilgiler veren Önder, kredileri aylık olarak da verebiliyoruz, 5 yıl olarak da verebiliyoruz. 650 bin TL olan limitlerimiz 750 bin TL oldu ve 750 bin TL alan esnafımız 5 yıla kadar ister aydan aya ödeyebiliyor isterse 3 ayda bir ödeyebiliyor. Bu zamana kadar ödemelerde ister istemez aksamalar oldu ama ciddi sorunlar olmadı” diye konuştu.