Kar küreme aletleri rafa kalkıyor…

Kış aylarının gelmesi ve karın yağmasıyla beraber kar malzemeleri de boy göstermeye başlamıştı. Ancak esnaf böyle düşünmüyor.

Tarih: 29.11.2023 11:36
Kar küreme aletleri rafa kalkıyor…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum’da geçtiğimiz günlerde yere ilk karın düşmesiyle beraber, esnafın deposunda ki kar küreme malzemeleri de gün yüzüne çıktı. Bir yandan Büyükşehir Belediyesi sokakları ve caddeleri temizlerken diğer yandan esnaf dükkânlarının önünü temizlemeye devam ediyor. 

Ancak kar küreme malzemelerine olan rağbetin artık eskisi kadar çok olmadığı görülüyor. Bu malzemelerin uzun yıllar dayanabildiğini ifade eden Gücükapı esnafı artık kimsenin eskisi gibi gelip bu malzemelerden almadığını söylüyor. 

Esnaf, artık herkesin elinde bu malzemelerden olduğunu ancak malzemelerin dayanıklı olduğu için kolay eskimediğini bu yüzden de malzeme satışlarının az olduğunu dile getirdi. 

Malzemelere genelde kırsal kesimden rağbet olduğunu söyleyen esnaf, “Köyler artık eskisi gibi değil. Eskiden her evin çatısı yoktu. Vatandaşlar evlerinin damlarını temizlemek için büyük emek harcıyordu. Sürekli malzemeleri yenilemeleri gerekiyordu. Şuan köylerde her evin çatısı var. İşte bundan dolayı kar küreme malzemelerine rağbet çok az” dedi. 

Fiyatlardan bahseden Gürcükapı esnafı, fiyatların neredeyse aynı olduğunu, 120 TL ve 150 TL arasında değiştiğini söyledi.