Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası Palandöken'de Başladı

Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası heyecanı, 11 üniversitenin katılımı ile Palandöken’de başladı.

Tarih: 10.02.2024 15:58
Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası Palandöken

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum, sporda Türkiye’de öncü illerden birisi olmaya devam ediyor. Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Ünilig Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası, Erzurum’da Palandöken Dağı’nda başladı. Turnuvaya, Erzurum’daki Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi de katılım sağlıyor. Türkiye Voleybol Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Ragıp Koçak’ın verdiği bilgilere göre, turnuvaya 11 kadın ve 11 erkek takımı olmak üzere toplamda 22 takım katılıyor. İl Temsilcisi Koçak, şampiyonanın 13 Şubat 2024’e kadar devam edeceğini söyledi. 

Voleybol İl Temsilcisi Ragıp Koçak, Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonalarına pandemi döneminde katılım azaldığını ancak yavaş yavaş bu durumun düzeldiğini belirtti. İl Temsilcisi Koçak yaptığı açıklamada, Erzurum’un voleybolda bir merkez haline geldiğini, 12-15 Mart 2024 tarihlerinde ise Kar Voleybolu Avrupa Turu’nun 2024’teki ikinci etkinliğinin de yine Erzurum’da Palandöken’de gerçekleştirileceğini duyurdu. İl Temsilcisi Koçak, Erzurum’da sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da büyük önem taşıyan organizasyonlara ev sahipliği yaptıklarını, kar voleybolunun yeni bir branş olduğunu ancak olimpik sporlar arasına katılmasını bekledikleri bir spor olduğunu aktardı.

Türkiye Voleybol Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Ragıp Koçak:  “Şu anda 11 kadın takımımı, 11 erkek takımı olmak üzere şampiyonada toplamda 22 takım mücadele edecek. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi de kadın ve erkek takımları ile şampiyonaya katılım sağlıyorlar. Bu sene Ünilig Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası organizasyonunu Palandöken’de gerçekleştiriyoruz. Şampiyona, 10 Şubat 2024 bugün başlayıp, 13 Şubat 2024’e kadar sürecek.” 

Kar Voleybolu Avrupa Turu da Palandöken’de Gerçekleşecek!

“Önceki Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonalarında pandemi sebebiyle katılımlarda biraz azalma vardı ama yavaş yavaş yine toparlamaya başladık. Tabii Erzurum’u da artık kar voleybolunda bir merkez haline getirdik. Bir ay sonra da 12-15 Mart 2024 tarihlerinde CEV (Avrupa Voleybol Konfederasyonu) Kar Voleybolu Avrupa Turu 2024’ün ikinci etkinliğini burada gerçekleştireceğiz. Kendi yerel müsabakalarımız da var. Erzurum’da artık kar voleybolunda, sadece ülkemizde değil Avrupa’da da ses getirecek bir şekilde turnuvalar düzenliyoruz.” 

“Kar voleybolu şu anda yeni bir branş aslında. Kar voleybolu olimpik sporlar arasına katılmasını beklediğimiz bir branş. Biz de Erzurum olarak ülkemizde bunu hem sporcularımızla hem de gerçekleşecek organizasyonlarla zirveye taşıyıp uluslararası düzeyde bunu taçlandırmak istiyoruz.”