KAR YAĞMADI AMA İYİLİK YAĞDI!

Şenkayalı çocuklara gönderilen kışlık giyeceklerin yanı sıra; renkli toplar da vardı, Yunanistan'dan bir çocuğunun  gönderdiği yaş pasta da...

Tarih: 26.01.2023 12:49
KAR YAĞMADI AMA   İYİLİK YAĞDI!

Bir İyilik Hareketi (BİH) ve İyilik Seferi olarak bilinen yardım plartformları, Şenkaya’ya bağlı Gözalan ve Paşalı köylerindeki çocuklara bayram havasında bir yardımlaşma programı düzenledi. Kışlık giyecek yardımlarının yanı sıra renkli toplar da vardı, Yunanistan'dan bir çocuğunun  gönderdiği yaş pasta da...

Sinan AYDIN

Merkezi Ankara'da bulunan Bir İyilik Hareketi (BİH) ve İyilik Seferi adlı iki yardım platformu, Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Gözalan ve Paşalı köylerinde yardıma muhtaç çocuklara adeta yardım olup yağdı. Miniklere bot, mont ve atkı-bere dağıtan yardım dernekleri, etkinliği eğlenceye dönüştürdü. Renkli toplar da bütün köy çocuklarına dağıtıldı. Yunanistan'dan bir çocuğun gönderdiği yaşpasta ise hep birlikte kvsilerek yenildi. 

BAYRAM HAVASINDA YARDIMLAŞMA...

İki kardeş yardım kuruluşu , Şenkaya için el ele verdi. Bir İyilik Hareketi ve İyilik Seferi olarak bilinen yardım plartformları, Erzurum’un uzak köylerinde yardımlaşma çalışması yaptı. Kar yağmadığı için hem yetişkinlerin hem de çocukların yüzlerinin asık olduğu Şenkaya’ya bağlı olan Gözalan ve Paşalı köylerindeki miniklere, yardım yağdı. Çocuklara bot, mont ve atkı-bere dağıtan yardım dernekleri, etkinliği eğlenceye dönüştürdü. 

YUNANİSTAN'DAN PASTA BİLE GELDİ

Dernek gönüllüleri çocuklara top dağıtıp, bir de pasta kesti.  Etkinliği güzelleştiren olaylardan biri de, Yunanistan’da yaşayan bir çocuğun doğum günü pastasını bağışlaması oldu. Yunanistanlı bir çocuğun Şenkayalı çocuklar için gönderdiği yaş pasta, hep birlikte kvsilvrek afiyetle yenildi. Yaş pasta yardımı, en anlamlı yardım olarak çocuklar tarafından dakikalarca alkışlandı. 

KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENİYORLAR

Bir İyilik Hareketi (BİH) Kurucusu ve Başkanı Sinem Ağca, geçtiğimiz yıllarda kurulan bir yardım platformu olduklarını, Türkiye ve yurt dışında yardıma koştuklarını, hayırseverler ile yarıma muhtaç kişiler arasında köprü görevi üstlendiklerini söyledi. Kendisi de anne tarafından Erzurumlu olan Sinem Ağca'nın kurduğu BİH, tüm dünyaya yardıma koşan bir yardım platformu olarak tanınıyor ve takdir topluyor.