Kara; Fenerbahçe’ye Futbolcu Yolluyoruz

Erzurum Spor A.Ş. ve Erzurum Fenerbahçe Spor Kulübü Antrenörü Emin Kara önemli açıklamalarda bulundu.

Tarih: 25.12.2023 15:46
Kara; Fenerbahçe’ye Futbolcu Yolluyoruz

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum Spor A.Ş. ve Erzurum Fenerbahçe Spor Kulübü’nün antrenörü olan Emin Kara çalıştırdığı kulüpler hakkında ve Erzurum futbolu hakkında önemli bilgiler verdi. Kara, Erzurum Spor A.Ş. ve Erzurum Fenerbahçe Spor Kulübü’nde oynayan, başarılı ve çalışkan olan futbolcuları Erzurumspor’a ve Fenerbahçe’ye gönderdiklerini söyledi. Kara, bir ekip olarak oyuncuların her şeylerine dikkat edildiğini, sporcuların boy-kilo endekslerine, yağ oranlarına, kas kütlelerine kadar her şeyin profesyonel bir ekip tarafından izlenip kontrol edildiğini. Bütün futbolcuların beslenmelerinin diyetisyenler tarafından özenle hazırlandığını aktardı.

Amacımız Türk Futboluna Katkıda Bulunmak

“Erzurum’da öncelikle bir Erzurumlu olarak, bir Dadaş olarak Erzurum’da yaşadığım için onur, gurur duyuyorum. Bir daha dünyaya gelsem, bir daha Erzurumlu, Dadaş olmak isterim. Erzurum’da ekibimle birlikte şu anda aktif olarak çalıştırdığımız 3 takımımız var. Gelişen dünya futbolunda, teknikler, antrenman metotları, kas grup çalışmaları gibi her yönden futbolcularımıza, genç kardeşlerimize öncülük, yol gösterme, ilişkimiz devam ediyor. Erzurum’u inşallah futbolda en güzel yerlere getirip genç kardeşlerimize güzel kapılar açabilmek için ekipçe hep birlikte elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bütün amacımız, Erzurum’dan Türk Futbolu için, Dünya Futbolu için iz bırakabilecek, katkı sağlayacak futbolcular, teknik direktörler yetiştirebilmek.”

“Öncelikle, bende emeği olanlara çok teşekkür ediyorum. Zor yollardan, zor yerlerden geldim. Şükürler olsun kötü yerlerden yukarı çıktık. Herkesten Allah razı olsun. Özellikle evim olan Erzurum Spor A.Ş. ailesine, Ahmet Dal başkanıma özellikle teşekkür ediyorum. Ahmet Dal başkanımın, bana bu özgüveni kazanmamı sağladığı için, bana karşı duyduğu güven için ve Burak Akketeci’ye de çok teşekkür ediyorum.”

Erzurum Fenerbahçe Spor Kulübü

“Şu anda Erzurum’da bulunan Fenerbahçe Spor Kulübü’nde 100 erkek futbolcumuz var. Buradaki öğrencilerimiz, kulübe ücret ödeyerek oynuyorlar. Erzurum’da bütün çocukların aileleri için, kendileri için hayalleri var. 22 Eylül 2023’ten beri Sefa Yeralmış hocamla ve ekibimle birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü’nde de çocuklarımızı, çalıştırmaya, geliştirmeye, güzel yerlere getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Fenerbahçe Spor Okulu da Erzurum’da yeni açıldı. Fenerbahçe Spor Kulübü yetkilileri bize geldiler. Bizim işte projelerimizi, nasıl çalıştığımızı, onların nasıl çalıştıkları hakkında konuştuk. Onlar da gerçekten çok profesyonelce çalışıyorlar. Bize geldiler. Sefa Yeralmış hocam, Furkan Karahan hocam ve Rabia Demirtaş hocamla birlikte bir ekip olduk. Biz bir aileyiz. Zaten beraber Erzurumspor’da da yıllarca Sefa hocam ve Furkan hocam ile birlikte beraber top oynadık. İnancımız var. Geleceğe güzel bakıyoruz. Erzurum için elimizden geleni verip, özellikle Erzurum çocuklarını bir adım önde başlatmak için Fenerbahçe’ye ile anlaştık. Fenerbahçe Spor Kulübü ile 3 aydır çalışıyoruz. Erzurum’da 3 ayda 100 öğrenciye ulaşmak çok zor bir şey. 3 ayda 100 öğrenciye ulaşmak kolay değil ve bu öğrenciler ücret ödeyerek antrenmana çıkıyorlar. Erzurum Fenerbahçe Spor Kulübü’ndeki iyi öğrencilerimizi İstanbul’a Fenerbahçe Spor Kulübü’ne yolluyoruz. Ekip olarak, Fenerbahçe Spor Kulübü ailesinin içerisinde bulunmaktan da onur ve gurur duyuyoruz.” 

“Erzurum Futbolda Seviye Atladı”

Erzurum, futbol çok büyük bir seviye atlamış durumda, biz de genç kardeşlerimizle sağlam teorilerle, metotları, bilimsel bir şekilde antrenmanlarımızı, çalışmalarımızı gerçekleştirerek bu şehrin evlatlarına ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir şekilde cevap verip, profesyonel bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştirmek bizim boynumuzun borcu. Erzurum’da futbola gönül veren genç kardeşlerimizden çalışan, azmeden çocuklarımızın inşallah hepsi güzel yerlere gelirler. Emek verenlerin, iyi olanların, güzel yerlere gelebilmesi için çalışıyoruz. 

Erzurum Spor A.Ş.

“Erzurum Spor A.Ş.’de şu anda 60 sporcumuz var. Şu anda kulüp, karşılaşmalara kategorik olarak takım çıkaracak şekilde değil. Şu anda küçük yaş grubu çocuklarımıza futbol oynatıyoruz, antrenmanlarını gerçekleştirip bu şekilde çalıştırıyoruz. Erzurum Spor A.Ş.’nin futbol biriminde 5 yaşında futbola gelen kardeşimiz de var, 16 yaşında futbola gelen kardeşimiz de var. Erzurum Spor A.Ş. bünyesinde iyi olan kardeşlerimizi Erzurumspor’a yolluyoruz.”

2 Kulüpte de Çocuklara Diyetisyen Kontrolü

“Erzurum Spor A.Ş.’de de, Fenerbahçe’de de diyetisyenlerimiz var. Çocukların yağ oranları, boy kilo endeksleri, kas kütleleri her şeyleri inceleniyor. Diyetisyen hocalarımızın takibinde şimdiden çocuklarımızda bunlara dikkat edilip hareket edilmesi, bu çocukların futbolda 1-0 önde başlaması demek. Erzurum’da şu anda futbol açısından bayağı bir ilerleme var, ama bunu hep birlikte el birliği ile herkesin futbola sahip çıkması ile gerçekleşecek. Buradan Kemal Coşkun hocamıza ve Abdüsselam Gökcan hocamıza da teşekkür ediyoruz. Onların da Erzurum’da emekleri çok. Onlar zaten bizlere yol gösteren büyük, kıymetli hocalarımız.”