Karaca, ?Bölgesel bazda yeni teşvikler çıkarılmalı?

Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Aktif işletmelerin sağlıklı bir şekilde ekonomiye ve istihdama katkı sağlayabilmesi için bölgesel bazda yeni teşviklerin çıkarılması gerektiğine dikkat çekti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Karaca, ?Bölgesel bazda yeni teşvikler çıkarılmalı?

 

Seyfi Bayer

Erzurum Matbaa, Kitap-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, son yıllarda çıkan bütün teşvik paketlerinin sadece yeni yatırımlara destek verdiğini belirterek, mevcut esnafa ise yeni yükler getirdiğini kaydetti. Teşviklerle ilgili çıkacak yeni yasaların mevcut işletmelere katkı sağlaması gerektiğini ifade eden Karaca, ?Mevcut esnafın üzerindeki yükler bu haliyle devam ettiği sürece göçler de, iş yeri kapatmaları da, iflaslar da kaçınılmaz olacaktır? vurgusunu paylaştı.

?BÖLGESEL BAZDA YENİ TEŞVİKLER ÇIKARTILMALI?

Son yıllarda çıkan bütün teşvik paketleri sadece yeni yatırımlara destek vermekte, mevcut esnafa ise yeni yükler getirmektedir. Devletin asıl politikası aktif olarak ticaret yapan esnafı ayakta tutmak olmalıdır. Çünkü aktif esnaf dün olduğu gibi, bugün de vergisini aksaksız ödemekte, istihdam yaratmakta ve aynı zamanda milli ekonomiye katkı sağlamaktadır. Bundan böyle teşviklerle ilgili çıkacak yeni yasaların mevcut işletmelere katkı sağlaması gerekir. Aktif işletmelerin sağlıklı bir şekilde ekonomiye ve istihdama katkı sağlayabilmesi için bölgesel bazda mutlaka yeni teşvikler çıkarılmalıdır. Mevcut esnafın üzerindeki yükler bu haliyle devam ettiği sürece göçler de, iş yeri kapatmaları da, iflaslar da kaçınılmaz olacaktır...