Karaca, ?Esnafın beklentileri dikkate alınmalı?

Erzurum Matbaa, Kitap Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Esnaf ve Sanatkârın ekonomik ve sosyal beklentilerini karşılayacak hususların dikkate alınması gerektiğine dikkat çekti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Karaca, ?Esnafın beklentileri dikkate alınmalı?

 

Nesrin Çetinkaya

Özellikle SSK ve BAĞ-KUR primlerinde indirime gidilmesi, Esnaf ve Sanatkârın ödemede güçlük çektiği yüksek vergi dilimlerinin aşağı çekilmesi, aynı zamanda emeklilerin beklentilerinin karşılanmasına yönelik projelein hayata geçirilmesi talebinde bulunan Erzurum Matbaa, Kitap Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca,  yerel seçimlerde Esnafın ekonomik ve sosyal beklentilerini karşılayacak hususların dikkate alınmasının önemine vurgu yaptı.


Konuya ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Karaca, ?Önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Esnaf ve Sanatkârımızın ekonomik ve sosyal beklentilerini karşılayacak hususların dikkate alınması son derece faydalı olacaktır. Özellikle uygulanma kabiliyeti yüksek olan asgari ücrete kadar gelirlerden vergi alınmaması, SSK ve BAĞ-KUR primlerinde indirime gidilmesi, Esnaf ve Sanatkârın ödemede güçlük çektiği yüksek vergi dilimlerinin aşağı çekilmesi ve emeklilerin beklentilerinin karşılanmasına dönük projeler hayata geçirilmelidir. Piyasalarda vergi barışına benzer bir düzenleme yapılması beklentisi de var. Yine ekonomi üzerinde olumsuz bir etkisi olmayacağı dikkate alındığında asgari ücrete kadar gelirlerin vergi dışı bırakılması, SGK ve BAĞ-KUR primini ve vergisini düzenli ödeyen işverenlere de özel indirimler getirilmelidir. Bu durum kayıt dışını azaltacağı gibi işletmelerin haksız rekabete uğramalarının da önüne geçecektir! İfadelerine yer verdi.