Karaca, esnafın tepkisini dile getirdi

Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan tabela şirketinin, tabela ve reklam sektöründe bulunan esnafı mağdur ettiğini dile getirdi. Karaca, ?Tabelacılık belediyenin işi değil, ku

Tarih: 01.01.0001 00:00
Karaca, esnafın tepkisini dile getirdi

Nesrin Çetinkaya

Büyükşehir Belediyesi´nin Tabela Atölyesi kurduğunu söyleyen Erzurum Matbaa, Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, ?Tabelacılık belediyenin işi değil, kurumlar asli görevini yapmalı? dedi. Karaca, konuya ilişkin önlemlerin bir an önce alınması gerektiğinin altını çizerek, esnafın mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini belirtti.

ESNAF TEPKİLİ

Büyükşehir Belediyesinin tabela atölyesi açması ve bu yönde kurum ve kuruluşlara yazılar göndermek suretiyle sipariş almaya çalıştığını ileri süren Karaca, sektördeki esnafın hem mağduriyetini hem de tepkisini dile getirdi. Karaca, ?İlimizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkârımız, bütün ekonomik zorluklara rağmen ticari faaliyetini sürdürmeye çalışırken, Büyükşehir Belediyesinin tabela atölyesi açması ve bu yönde kurum ve kuruluşlara yazılar göndermek suretiyle sipariş almaya çalışması tabelacı ve reklamcı esnafımızın hem mağduriyetine hem de tepkisine yol açmaktadır. Özelleştirmenin devlet politikası haline geldiği bir ortamda Belediye´nin küçük esnafı mağdur edecek şekilde bünyesinde kurduğu şirketler vasıtasıyla ticarete girmesi tabelacı ve reklamcı esnafımızı büyük ölçüde mağdur etmeye devam etmektedir. Bu konu ile ilgili gerekli önlemler alınmadığı takdirde birçok esnafımız ve özellikle tabelacı ve reklamcı esnafımız kepenk kapatmak durumunda kalacaktır? diye konuştu.

?PİYASAYA EL ATAN KURUMLARIN BİR AN ÖNCE TİCARETTEN EL ÇEKTİRİLMELERİ GEREKİR?

Kendi hizmet alımlarının dışında piyasaya el atan kamu kurumlarının bir an önce ticaretten el çektirilmeleri gerektiğinin ısrarla altını çizen Karaca, ?İlimizde sanayi ve üretime dayalı kuruluşlarımız yok denecek kadar az, esnaf kendi yağı ile kavrulmaya çalışmaktadır. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ticari manada kurduğu şirketler ile esnafımızın direkt ekmeğine ve işine müdahale etmekte ve esnaf ile rekabet halindedir, Büyükşehir Belediyesinin kurduğu inşaat ve hizmet alım şirketlerinin yanı sıra bünyesinde kurduğu Tabela Atölyesi tabelacı esnafımızın mağduriyetlerine yol açmaktadır. Yerel yönetimlerin en büyük sivil toplum kuruluşu olan belediyenin, kanunların kendine tanıdığı yaptırım yetkisini vatandaşı mağdur edecek şekilde kullanması şehrimizde büyük bir şaşkınlığa ve huzursuzluğa neden olmaktadır. ?Halka hizmet, hakka hizmettir? sloganlarıyla yola çıkan, seçildikten sonra da halka hizmet üreteceklerine, esnaf ve sanatkâra destek olacaklarına köstek olan, kurdukları şirketler vasıtasıyla kendi hizmet alımlarının dışında piyasaya da el atan kamu kurumlarının bir an önce ticaretten el çektirilmeleri gerekir? ifadelerine yer verdi.