KARAÇOBAN ‘DA İNSANLIK AYIBI

Erzurum Karaçoban Belediye Ekipleri tarafından toplanan onlarca sahipsiz köpek Karaçoban çöplüğüne bırakılarak ölümlerine terkedildiler.

Tarih: 26.04.2023 12:42
KARAÇOBAN ‘DA İNSANLIK AYIBI

www.erzurumgunebakis.com /Rabia ASLAN KARAKAŞ 

Erzurum Karaçoban Belediye Ekipleri tarafından toplanan onlarca sahipsiz köpek Karaçoban çöplüğüne bırakılarak ölümlerine terkedildiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan, ”Nüfusu 25 binin üzerinde olan il ve ilçe belediyelerinin hayvan barınakları kurma mecburiyetlerinin “ süresi 2024 yılında doluyor olmasına rağmen Erzurum ilçe belediyelerinde bir arpa yol alınamadı”

Erzurum Karaçoban ilçesinin nüfusunun 23 binin üzerinde olduğunu dile getiren hayvan severler ”Belediye Başkanı Halit Uğun’a hayvan barınağı kurulması yönünde çok taleplerimiz olmasına rağmen bir adım yol alınamadı hayvan koruma kanunu olmasına rağmen Karaçoban Belediye ekipleri ilçe merkezinde topladıkları onlarca sahipsiz köpeği Karaçoban çöplüğüne bırakıp ölümlerine terk ettiler. Biz Hayvan severlerin isteği belediyelerin kanunlara uyarak kısırlaştırma projesi ve barınak yapmaları bu barınakların ’da Konya barınakları gibi değil biz gönüllülerin rahatça girip besleme yapabileceğimiz tarzında kurulması talebinde bulunmaktayız. 

Hayvan Severler “çöplüğe bırakılan onlarca yetişkin köpek ve köpek yavrularına kimse sahip çıkmıyor. Bu köpeklerin birçoğu uyuz hastalığına yakalanmış ve Bağırsak hastalığına yakalanmış. Bazıları da bakımsız olmasından dolayı ölmüşler. Biz elimizden geldiği kadar tedavilerini yaptırıyoruz. Ama hepsine, hem maddi, hem de manevi ve sayı olarak yetişemiyoruz. Başta Karaçoban belediyesi başkanı Halit Uğun ve diğer bütün yetkililere sesleniyoruz; Bu köpeklerin vebali sizin üzerinizde bir an önce köpeklerin sağlıkları ve beslenmeleri ile ilgili gerekli adımlar atılmalıdır. Bu bir insanlık ayıbıdır, onların yaşam haklarını ellerinden almaya hakkımız yok onlar Allah’ın sessiz kullarıdır merhamet etmeliyiz sahip çıkmalıyız. Şeklinde konuştular.”