Karaçobanlı öğrencilerden tarihe gezi

Karaçoban ilçesinde başlatılan ?Karaçoban´ın da Tiyatro İhtiyacı Var´ adlı SODES projesi kapsamında öğrenciler, Erzurum´un tarihi mekanlarını gezme fırsatı buldular.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Karaçobanlı öğrencilerden tarihe gezi

 

?Karaçoban´ın da Tiyatro İhtiyacı Var´ Projenin içeriği, ilçeye, özellikle öğrencilerin faydalanabilmesi için bir tiyatro yapılması ve öğrencilerin çevrelerini daha iyi tanımaları, kültürel ve sosyal içerikli faaliyetlerde bulunmalarını kapsıyor. Bu kapsamda Karaçoban´da lise son sınıf öğrencileri Erzurum merkeze bir gezi düzenleyerek şehri tanımak-ileriye dönük olarak geleceklerini belirlemek için tarihi mekânlara ve Erzurum Teknik Üniversitesi´ne gezi düzenlediler. Yapılan ziyaretlerde öğrencelere tarihi bilgiler verilirken, üniversite tercihleri içinde destek verildi.

Öğrencilerin daha fazla çevrelerini, tarihini, kültürünü tanımaları için bu projenin önemine değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıfat Özmen, ?Karaçoban´ın da Tiyatroya İhtiyacı Var isimli SODES projesi kapsamında lise son sınıf öğrencilerimizi Erzurum Teknik Üniversitesine götürülerek tanıtımı yapıldı. Yapılan gezimizde Erzurum´a ait bazı tarihi ve kültürel yerlerinde de ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bu proje, geleceğimizin kendi tarih ve kültürünü bilmeleri, bu bilinçte olmaları oldukça önem taşıyor.? dedi.

 Muhammed COŞKUN