Karadeniz'deki tahıl denklemi

Rusya'nın Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını üçüncü kez uzatmayacağını açıklamasının ardından ABD basını yeni Karadeniz planını yazdı.

Tarih: 17.08.2023 14:06
Karadeniz

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Geçtiğimiz yılın Şubat ayında verdiği emir ile başlayan kanlı savaş can almaya devam ediyor.

Ukrayna'nın aylardır beklenen taarruzunun başlaması ve çatışmanın Karadeniz'e de sıçramasının ardından tansiyon zirve yaptı.

Karadeniz'deki tahıl anlaşmasını yeniden edebilmek için masada pek çok plan var.ABD merkezli Wall Street Journal, ABD'nin alternatif bir rota belirlemek için Türkiye ile görüştüğünü yazdı.

Putin'in kararı sonrası anlaşmanın geçersiz olduğunu hatırlatan WSJ, ABD'nin alternatif bir rota üzerinden Ukrayna tahıl ihracını mümkün kılmak istediğini yazdı.ABD merkezli Wall Street Journal, ABD'nin alternatif bir rota belirlemek için Türkiye ile görüştüğünü yazdı.

Putin'in kararı sonrası anlaşmanın geçersiz olduğunu hatırlatan WSJ, ABD'nin alternatif bir rota üzerinden Ukrayna tahıl ihracını mümkün kılmak istediğini yazdı.Başka bir deyişle 2022'in Şubat ayında başlayan savaşta iki taraf ile de görüşebilen tek lider olan Erdoğan bu sefer Karadeniz için devreye girdi.

Haberde ABD'li yetkililerin bu görüşmelerden umutlu olmadığı bilgisine yer verildi. HABER MERKEZİ