Karayolları TOKİ sakinlerinden sert tepki

Erzurum Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde yer alan TOKİ konutlarında ulaşım zorluğu yaşanıyor.

Tarih: 30.12.2023 20:17
Karayolları TOKİ sakinlerinden sert tepki

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum’un merkeze en uzak bölgelerinden birisi olan Abdurrahman Gazi Mahallesi’nde ki TOKİ sakinleri, büyük ölçüde bir ulaşım problemi yaşıyor.

Kış aylarının en soğuk geçtiği Erzurum’da, sabahın erken saatlerinde işe gitmek için hazırlanan vatandaşlar, dondurucu soğuklarda 30-60 dakika arası değişen dakikalarda otobüs bekliyor. Bu durum hakkında sert eleştiride bulunan vatandaşlar, “Biz neyiz burada? Devletimiz diye diye övüp bitiremiyoruz, her yerde savunuyoruz, bize yaptıkları muameleye bakın” şeklinde konuştular. 

Açıklamalarının devamında vatandaşlar şu ifadelere yer verdiler;

“Burası şehir merkezine çok uzak bir yer ve daha soğuk bir bölge. Sabah çocuklar okula gidecek, otobüs bekliyorlar. 1 saat otobüs bekliyorlar, böyle bir şey olur mu? Olmaz. Sözü açılan her yerde devletin bize sunduğu imkânlardan dolayı teşekkür ediyoruz, her yerde savunuyoruz, bu muameleyi mi hak ediyoruz? Bu durumun bir suçlusu vardır. Suçlu da kendini biliyor. Onlarca otobüs boş boş bekliyor Ulaşım Daire Başkanlığı’nda. Burada G-6 40 dakika da bir geliyor, K-4 adlı otobüs deseniz zaten ortada yok. Bizim durumumuz böyledir. Eğer ortada bizi dinleyecek bir yetkili varsa ona sesleniyoruz, TOKİ’lerin içine de durak yapın, otobüs sayılarını artırın. Biz halk olarak sizde bir rica da bulunuyoruz. Yapıp yapmamakta sizin vicdanınıza kalmış.”