"Karkas yerine canlı getirilmeli"

Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, canlı hayvan ithalatının Türkiye´nin yararına olacağına dikkat çekerek, et fiyatlarında beklenen düşüşün gerçekleşmesi için bu önerilerinin elzem olduğunu belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00

Elif YILMAZ

Türkiye Kasaplar Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi, Erzurum Kasaplar Odası Başkanı Kenan Ejder, canlı hayvan ithalatına izin verilmesi gerektiğini savundu. Sektörle ilgili yaptığı açıklamada Ejder, karkas et yerine canlı hayvan ithalatının yapılmasını önerdiklerini dile getirdi. Canlı hayvan ithalinin Türkiye´nin yararına olacağına işaret eden Ejder, kilosunu 30 liraya aldıkları karkas etin, 38 liradan satışa sunulduğunu kaydetti.

Devletin perakende et satışı yapmasını da uygun görmediklerini dile getiren Ejder, "Canlı hayvan ithalatı yapılırsa, çok büyük yarar sağlayacağını söylüyoruz. Uzun zamandır bunu dile getirmemize rağmen kimseye anlatamadık. Devlet perakende et satacağına bize versin esnaf satsın. Karkas et gelirse, et fiyatında çok büyük düşmeler olacak. Ayrıca küçükbaş hayvan da getirilmesi lazım. Küçükbaşa da ihtiyaç var, sadece büyükbaş hayvan değil" dedi