Karla Mücadeleye Devam

Doğu Anadolu Bölgesini etkisi altına alan etkili kar yağışı tüm vatandaşlara zor anlar yaşatıyor

Tarih: 07.02.2023 12:49
Karla Mücadeleye Devam

 Yollar da ve kaldırımlarda biriken kar yığınlarıyla verilen mücadele devam ediyor.Verilere göre Çarşamba gününe kadar yağışların devam etmesi bekleniyor.

Talha KOCA

Erzurum başta olmak üzere Doğu Anadolu’da yer alan tüm illerde olumsuz hava koşulları hayatı derinden etkiliyor. Bölgeyi etkisine alan kar yağışı geçtiğimiz gün de okulların tatil olmasına sebebiyet vermişti. Aynı zamanda Erzurum Valiliği tarafından yapılan açıklama da kamu da çalışan hamile ve engelli personelin de izinli olacağını aktarmıştı. Gece saatlerinden hava sıcaklığının -10 derecelere kadar düştüğü kentte kar fırtınası da etkisini gösteriyor. Saatte 60 ile 80 kilometre hıza ulaşan fırtına karşısında uzmanlar, meydana gelebilecek sıkıntılara karşı vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Araç Sürücüleri Büyük Dikkat!

Yetkililer tarafından olumsuz hava koşullarına karşı yapılan açıklamalar da araç sürücüleri de uyarılarak, trafikte takip mesafelerini korumalarını ve oluşabilecek gizli buzlanma olaylarına karşı hız sınırlarını minimum seviyede tutmaları gerektiği söylendi. Araç sahipleri de yetkililere seslenerek gerçekleştirilen kar temizleme çalışmalarında iş makinelerinin yolları açarken kar birikintilerini yol kenarlarında bulunan araçlara savrulmamasını konusunda talepte bulunarak “Sabah araçlarımızı çalıştırmaya gittiğimizde araçlarımıza ulaşmakta zorlanıyoruz. İş makineleri özellikle de greyderler kar temizleme çalışması yaparken kepçelerinde biriken karı yol kenarlarına bırakıyorlar. Buralar da araçlarımız var. Sabah işe giderken yaklaşık yarım saatte araç etrafında biriken karı temizleyerek, araçlarımıza yol açıyoruz. Bu konuda belediye ekiplerine ve tüm yetkililere gereken işlemleri yaparken yol kenarlarında yer alan araçlarımızı unutmamaları konusunda rica da bulunuyoruz.” dediler.

Ekipler Erken Saatler de Çalışmalara Başlıyor!

Sabahın erken saatlerinde şehrin en işlek bölgelerinden olan Cumhuriyet Caddesi’nde kar temizleme çalışmalarına başlayan belediye personelleri de, son teknoloji araçları ile çalışmalarını sürdürüyorlar. Belediye personelleri şehrin birçok noktasında belediye personellerinin kar temizliğini yaptığını ve buzlama çalışmalarına gece gündüz demeden devam ettiğini de aktardılar. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yapmış olduğu açıklamalarda, Perşembe gününe kadar kar yağışının devam edeceğini ve vatandaşların gereken tedbirlerini almaları konusunda uyarılar da bulundu.