KARPUZ TEZGÂHLARDAKİ YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte hasat döneminin başlamasından dolayı karpuz meyvesi Erzurum manavlarının tezgâhlarında yerini almaya başladı.

Tarih: 26.05.2023 21:27
KARPUZ TEZGÂHLARDAKİ YERİNİ ALMAYA BAŞLADI

www.gunebakiserzurum.com / Rabia ASLAN KARAKAŞ

Manav esnafı Muhammet Yavuz mayıs ayının gelmesi ve hasat döneminin başlamasından dolayı karpuzun da tezgâhlarında yerini aldığını şu anda karpuz fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşların şikâyet ettiklerini bu yüzden satışlarının fazla olmadığını söyledi.

Yavuz,” Mayıs ayında hasat döneminin başlamasından dolayı karpuz 7 gün önce tezgâhlarımız da yer almaya başladı. Ama hasat dönemi yeni başladığından dolayı karpuzun kilosunu 12 liradan satıyoruz, piyasada kilo fiyatı 20 liradan satılıyor. Günlük 30 tane geliyor, 5 tane karpuz satabiliyorum.  Fiyatlardan vatandaşlar çok fazla şikâyet ediyor, ürüne gelip bakıp gidiyorlar. Temennimiz ise önümüz de ki aylar da hasatların daha fazla yapılması ve fiyatlar da düşüş olması yönündedir. Çünkü mayıs ayında başlayan hasat dönemi, ağustos ayına kadar devam ediyor. En lezzetli karpuz, haziran-ağustos ayları arasında pazar tezgâhlarında yerini almış oluyor. Karpuzun faydası çok fazladır. Yaz mevsiminin en lezzetli ve ferahlatıcı tatlarından olan karpuz, vitamin ve mineral içeriği oldukça yüksek bir meyvedir. Bazen müşterilerle sohbet ediyoruz. Pahalı bile gerçekten karpuz yemeyi çok seven insanlar var fiyatı ne olursa olsun bazı müşteriler gelip alıyor.”