KASIMPAŞA KÖPRÜSÜ TEHLİKE SAÇIYOR

Erzurum’un Yakutiye ilçesindeki Kasımpaşa köprüsü bakımsızlıktan dökülüyor.

Tarih: 12.10.2023 18:36
KASIMPAŞA KÖPRÜSÜ TEHLİKE SAÇIYOR

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Uzun yıllardır bakım yapılmayan Köprüsü alarm veriyor. Her gün binlerce aracın geçtiği Kasımpaşa köprüsünün dökülen sıvanın altından dışarı çıkarken, birçok noktada çürümelerin olduğu görüldü. Vatandaş ise duruma tepkili ve bir an önce bakım yapılması gerektiğini savunuyor. 

Köprünün kendilerini tedirgin ettiğini, altından ya da üstünden geçerken korkarak adım attıklarını söyleyen mahalle sakinleri, köprüye en kısa zamanda bakım yapılması fikrinde birleşiyor.

Kasımpaşa’daki mahalle sakinleri köprünün bakımsızlık nedeniyle sıvaları döküldüğünü bu konuda yetkililerin bu sorunu çözme kavuşturulması gerektiğini söylediler. 

Vatandaşlar, “ Kasımpaşa köprüsünün duvarlarında bulunan sıvalar dökülüyor. Köprünün taşların düşmesi tehlikeli bir durum, biran önce yaptırmaları gerekir.  Köprünün iç tarafındaki duvarlarda çatlaklıklar var. Taşların düşmesi tehlikeli bir durum, biran önce yaptırmaları gerekir. Burada oturuyoruz, bize taş düşebilir. Önümüzdeki bu köprü de zamanla hasarlar aldı. Hasarlardan sonra onarıma uğramış. Ama bu onarımlar da yeterli değil. Onarılan yerler de hasar almış. Bunlara daha köklü bir çözüm bulunması gerekiyor. Çözüm bulunasıya kadar emniyet açısından tekrar gözden geçirilerek onarılması gerekir. Tehlike arz eden yerleri var. Bunların önlenmesi gerekir.”