Kavgalı öğrenciler için "Barış Elçileri" projesi! ARABULUCU EĞİTİM!

Rehber Öğretmeni, öğrencilerin okul ortamında yaşadıkları anlaşmazlıkarı arabulucu aracılığı ile barışcıl bir biçimde müzakere etmeleri amacıyla "Barış Elçileri" isimli projeye start verdi.

Tarih: 16.05.2022 17:33
Kavgalı öğrenciler için

Sinan AYDIN

Erzurum'da bir okulda öğrencilerin okul ortamında yaşadıkları anlaşmazlıkarı okul arkadaşları arasından stikleri arabulucu aracılığı ile yapıcı bir şekilde barışcıl bir biçimde müzakere etmeleri amacıyla "Barış Elçileri" isimli proje start aldı. 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu Rehber Öğretmeni Hamide Açar tarafından "Barış Elçileri" isimli bir eTwinning projesi yürütülüyor. Okul ortamında yaşanan anlaşmazlıkları öğrencilerin kendi seçtikleri akranlarının arabuluculuğu ile yapıcı ve barışçıl bir biçimde, müzakere ederek çözmelerini sağlamayı amaçlayan projeye dahil olan öğrenciler, Rehber Öğretmeni Hamide Açar'dan "anlaşmazlığın doğası" , " iletişim " ve "arabuluculuk" konularında 6 saatlik eğitim aldılar.

"ANLAŞMAZLIĞIN DOĞASI, İLETİŞİM VE ARABULUCULUK EĞİTİMİ ALDILAR"

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, '' Sosyal ortamlarda istek ve ihtiyaçların çakışması, uyuşmaması çok sık karşılaşılan olağan bir durumdur.  Projemizin amacı, okul ortamında yaşanan bu anlaşmazlıkları öğrencilerin kendi seçtikleri akranlarının arabuluculuğu ile yapıcı ve barışçıl bir biçimde, müzakere ederek çözmelerini sağlamaktır. Projeye dahil olan öğrencilerimiz Rehber Öğretmenimiz Hamide Açar'dan "anlaşmazlığın doğası" , " iletişim " ve "arabuluculuk" konularında 6 saatlik eğitim almışlardır. Eğitimin sonunda uygulamaları da  başarıyla tamamlayan "barış elçisi" öğrencilerimize, rozetleri Okul Müdürümüz Osman Nuri Eryiğit tarafından tüm okulun katıldığı bir törende takılmıştır.''denildi.