Kayak severler için kötü haber

Kayak takımlarının fiyatları artıyor, indirim olduğu halde bile alım yok!

Tarih: 23.11.2023 16:40
Kayak severler için kötü haber

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Kar Spor yetkili müdürü Selim Alaftargil, kayak takımlarının fiyatlarından bahsetti. İndirim olduğu halde bile satışların yok denecek kadar az olduğunu ifade eden Alaftargil, “Yeter ki satılsın diye kârımızı düşürecek indirimler yapıyoruz ama yine de satamıyoruz” dedi. 

“Ekonomik duruma baktığımız zaman kötü olduğunu söylemek mümkün. Örneğin geçen sene 3 bin TL’ye sattığımız montu şimdi 2bin 875 TL’ye gerçekten satamıyoruz. İndirimlerimiz olduğu halde eskisi kadar çok kayak malzemeleri satamıyoruz. Takım halinde kayak, ayakkabı bağlama ve boton için 11 bin TL fiyat koyuyoruz, ancak vatandaşlarımızdan yine de pahalı eleştirisi alıyoruz. Ancak asla pahalı değil. Yeter ki satılsın diye kârımızı düşürecek indirimler yapıyoruz ama yine de satamıyoruz.” 

Açıklamalarının devamında sezon içi beklentilerinden bahseden Selim Alaftargil, geçtiğimiz senelerde ki şanssızlıkların duruma etkisinden söz etti.

Sezonun açılmasına sayılı günler kaldı. Tabi satışlar sezonun açılmasıyla olabilir ancak eskiye nazaran çok çok az olacaktır. İnsanlarımızın alım gücü gerçekten düşmüş durumda. Yeni sezondan tek beklentimiz umarız iyi bir sezon geçirebiliriz. Düşündüklerimizi yapabiliriz. Geçen sene kar çok az yağdı, depremler meydana geldi. Ondan önce ki senelerde pandemi süreci oldu. Bu tür şanssızlıklar ekonomimizi alt üst etti. Tabi bunun yanında nedenlerden birisi de otellerin pahalı olması.