Kayıp eşyalar sahiplerini bekliyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi toplu ulaşım araçlarında unutulan, toplamda 20 bin TL değerinde Bin 200 adet eşya var.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kayıp eşyalar sahiplerini bekliyor

Günebakış/Muhammed COŞKUN

Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü´nde bulunan kayıp eşya deposu, adeta bir servet değerinde. Paralar, altın kolyeler gibi birbirinden değerli birçok eşya, yıllardır sahiplerini bekliyor. 2016 yılında bin 400 civarında eşyanın sahibine ulaştırıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürü Mustafa Koç, birçok değerli eşyaların da sahiplerine ulaşılmaları için yol gösterdi.

Eşyaların teslim olma oranı hakkında bilgi veren Koç, ?Yüksek Mevlalara sahip değerli eşyaların yüzde 80-85´i alınıyor. Maddi değeri yüksek giysilerin yüzde 20-25´i, teknoloji ürünlerinin ise yüzde 70-80´i sahiplerini buluyor. Şuanda kayıp eşya depomuzda bin 200 civarında eşya bulunmakta. Bunların toplam maliyeti ise 15-20 bin TL civarında. Bu eşyaların elimizde bekleme süreleri var. Kullanılabilir olan cep telefonu, laptop gibi önemli ürünler 3-5 yıl bekletiliyor. Altın ürünlerinin bekleme süreleri biraz daha fazla. Ancak bu zamanlar içerisinde gelip bu önemli eşyaların sahipleri çıkmazsa meclis kararı ile ihale yapılıyor. Giyim türü eşyalar ise belli bir zaman bekledikten sonra Hayır Çarşısı´na veriliyor. 2016 yılın da toplamda bin 300 adet giyim, ev malzemesi, oyuncak gibi ürünü teslim ettik. Bu işlem rutin olarak devam etmektedir.? dedi.

EŞYALAR SAHİPLERİNİ BULUYOR

Kayıp eşya deposundaki eşyaların, yapılan haberlerden sonra daha çok sahiplerine ulaştığını aktaran Koç, ?Özellikle sizlerle yaptığımız haberlerden sonra vatandaşlara teslim oranı arttı. Şuanda yapımı devam eden Ulaşım Kompleksi içerisinde çok daha büyük kayıp eşya deposunu hizmete açacağız. Vatandaşlar otobüslerde bir şeylerini unuttularsa 0442 344 1619 numaradan veya ulaşım.erzurum.bel.tr adresinden ürünlerini bulup kontrol edebilirler.? diye konuştu.