Kazı kazan muamması

Türkiye çapında kazı-kazan uygulamasından 1 milyon liraya kadar kazanıldığı konusunda fısıltı gazetesinin ortaya attığı iddialar, bir kısım Erzurumlunun ’bel ki bana da çıkar’ beklentisi ile umutlanmasına neden oluyor.

Tarih: 15.12.2022 13:10
Kazı kazan muamması

Talha KOCA

Milli Piyango İdaresi’ne bağlı Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan kazı-kazan tezgâhları, bir kısım Erzurumlunun ’bel ki bana da çıkar’ beklentisi ile umutlanmasına neden oluyor. Bazı zamanlar kalabalıkların oluştuduğu tezgâh önlerindeki bekleyiş, renkli görüntüler oluşturuyor. Kalabalığın en büyük nedelerinden brisi de, Türkiye çapında kazı-kazan uygulamasından 1 milyon Liraya kadar kazanıldığı konusunda fısıltı gazetesinin ortaya attığı ve kulaktan kulağa yayılan haberler. Bir ümitle tezgâh başında kartları kazıyan vatandaşlar, çoğu kez hüsranla ayrılıyor.

"TUHAF BIR BAĞIMLILIK"

5 lira ile 40 lira arasında değişen kazı-kazan kuponlarına umut bağlayan vatandaşlardan  Yunus Oker, “Tezgâhın başına geleli 5 dakika olmadı ama 50 lira kaybettim. Ancak devam edeceğim, O gün bu uygulama yüzünden 300 Liradan oldum. Gerçekten tuhaf bir bağımlılık. Bu kazı-kazan stantlarımı gördüğüm zaman, cebimde ki son paraya kadar oynuyorum. Büyük yanlış yaptığımın da farkındayım ancak kendimi durduramıyorum. Bir kere bile kazandığım yok ama nasılsa oynamaya devam ediyorum. Vatandaşlara bundan uzak durmalarını öneririm. Yoksa büyük sorunlar yaşayabilirler.” dedi. 

DİYANET'TEN AÇIKLAMA: HARAM!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın defalarca yaptığı açıklamalar da Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen oyunların haram olduğu ve buradan kazanılan parayla yapılan iyilikten sevap beklenmemesi gerektiğini aktarmıştı. Ancak ülke çapında şans oyunlarına duyulan büyük merak devam ediyor. Yaklaşan yılbaşı ile birlikte de Milli Piyango biletlerinin satışına başlanacağı, idare çalışanları tarafından aktarılırken Diyanetinde bu konuda üzerinde yaptığı açıklamalar kararlılıkla devam ediyor.