Kentsel Dönüşüm Kredisi yolda

Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, binası riskli olan konut sahiplerinin kentsel dönüşüm kapsamında kredi alabileceğini duyurdu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kentsel Dönüşüm Kredisi yolda

Muhammed cOŞKUN

Kentsel dönüşüm kapsamında verilecek kredilerin vatandaşı mağdur etmemek için Bakanlık tarafından verileceğinin altını çizen Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Rahmi Şenocak, bu uygulamanın ilerleyen zamanlarda başlayacağını aktardı.

Yeni uygulama hakkında bilgiler veren Müdür Şenocak, ?Bilindiği gibi şehrimizde büyük çapta bir kentsel dönüşüm çalışması yürütülmektedir. Bu süreçte bazı mağduriyetler ortaya çıkmaktadır. Bu mağlubiyetliklerden birisi de kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen boşaltmalardır. Bu boşaltmalarda konut sahipleri yaşayacak yer konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu kapsamda önemli bir uygulamanın hayata geçmesi için alt yapı çalışmalarına başladı. Kentsel Dönüşüm kapsamında binaların riskli olan konut sahiplerine toplu şekilde boşaltma ve yapılaşma olmaktadır. Riskli olarak tespit edilen yapıların tahliye edilmesi durumunda hak sahiplerinin mağduriyetini önlemek amacı ile devlet yardımları yapılmaktadır. Bu yardımlardan birisi olan ve başlatılması beklenen kredi uygulaması için alt yapısı oluşturulacak.? dedi.

VATANDAŞI MUTLU ETMEK İÇİN HIZLI ÇALIŞMAK GEREKİYOR

Yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarının zorluğunu aktaran Şenocak, ?İlçelerimizdeki kentsel dönüşüm çalışmaları ise aralıksız bir şekilde sürüyor.  Erzurum tarihi bir şehir, bu nedenle kentsel dönüşüm kolay değil. Koordineli çalışmak çok önemlidir. Kentsel dönüşüm basit bir iş değil; vatandaşın evini alıyorsun, eski binalarını yıkıyorsun, daha sonra kamulaştırıp alt yapısını ve üst yapısını yapıyorsun. Bu hafife alınacak bir sistem değil, halk ikna olmalı, karşılıklı uyum ve güvene dayanmalı. Eğer bu iş hızlı bir şekilde yapılırsa vatandaş memnun kalıyor, ancak bu süreç ihale ile başlıyor. Vatandaşın beklentileri doğrultusunda kademe kademe kentsel dönüşümü icra etmeye çalışıyoruz.? diye konuştu.