KESİLEN CEZALAR KÜÇÜK ESNAFI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ

Erzurum Çaykara Caddesindeki Çaykara esnafı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerin kesilen cezalardan dolayı dert yandı.

Tarih: 14.06.2023 18:11 Güncelleme: 14.06.2023 18:14
KESİLEN CEZALAR KÜÇÜK ESNAFI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

Yaz mevsimi olduğu için Erzurum esnafının çok fazla iş yapamazken,   Erzurum Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerin kestiği cezalar söz konusu olunca esnafı çileden çıkarttı. 

Zabıtalardan gelen cezalara güçlerinin yetmediğini dile getiren Erzurum esnafı,  kesilen cezaların esnafın ayakta kalmasına imkân vermediğini söylediler. 

Esnaf,”  Erzurum’u yöneten yöneticilere sesleniyoruz; şehrimizin mutlu, huzurlu olabilmesi için cezalarla değil de uyarıcı denetimlerle teftiş edilmesi hem ilimiz hem de ekonomimiz için daha iyi olacağını düşünüyorum.  Bugünlerde kurumlarımızın yapmış olduğu denetimleri biraz daha uyarıcı niteliğinde olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hükûmetimizin esnafı ayakta tutabilmek için destek verdiği bir süreçte kurumların cezai yaptırımlarla bir yerlere varamayacaklarını söylemek istiyorum. Çünkü cezalar çok ağır. Çünkü ceza keserek bir yere varılmaz. Devletimiz bu süreçte esnafa destek olurken kurumlardaki memurun denetim yapmak adı altında ceza kesmesini anlamıyorum. Bizim denetlemeden sıkıntımız yok. Her türlü denetlemeyi elbet yapacaksınız. Ama bizleri yok etmeyi çalışmayın. Zaten esnaf, borcunu, vergisini ödemekte zorlanıyor. Biz esnaflar olarak kendi geçimimizi sağlamakta güçlük çekiyoruz.  Bizlere kesilen cezalar küçük esnafı bitirme noktasına getirdi. Bu kesilen cezalarla bizim gibi esnafın ayakta kalmasına imkânı yok. Küçük esnaf zaten sıkıntı içinde dükkân kiralarını ödeyemeyen, vergisini ödeyemeyen evine ekmek götüremeyen esnafımız bu durumdan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımızın biraz daha anlayışlı davranmasını  istiyoruz.”