Keşkül Dergisi´ne Sağıroğlu imzası

Çektiği sanatsal fotoğraflarla ulusal ve uluslararası platformlarda Erzurum´un doğal güzelliklerini, kültür ve sanatını ön plana çıkararak tanıtımını yapan fotoğraf sanatçısı Uğur Sağıroğlu, fotoğraflarıyla göz kamaştırmaya devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Keşkül Dergisi´ne  Sağıroğlu imzası

 

Elif Yılmaz

2004 yılında yayın hayatına başlayan ve ?Tasavvuf hayattır?  gerçeğinden yola çıkan, Tasavvufu merkeze alan, bünyesinde geleneğe ve kültür sanata da yer veren bir dergi olarak tasarlanan Keşkül Dergisi, bu sayısında başarıdan başarıya koşan fotoğraf Sanatçısı Uğur Sağıroğlu´nun fotoğraflarına yer verdi. Keşkül Dergisi´nin sayısında yer almasının son derece onur ve gurur verici bir durum olduğunu kaydeden Sağıroğlu, ?Erzurum´u tanıtmak, bir nebzede olsa katkıda bulunmak için, her zaman çalışmaya hazırım. Ve bununla mutluluk duyuyorum? diye konuştu.

?ERZURUM´DA FOTOĞRAFÇI OLMANIN MUTLULUĞUNU FOTOĞRAFLADIM?

Erzurum´u tanıtmak, bir nebzede olsa katkıda bulunmak için her zaman çalışmaya, gayet göstermeye hazır olduğunun altını çizen Sağıroğlu, ?Öncelikle fotoğraf dünyamdaki gururum, ailem ve bu konuda bana destek veren herkese teşekkür ediyorum.  Erzurum´da fotoğrafçı olmak dört mevsimi bir arada yaşayarak, memleketin her anını, her güzelliğini çekmek demektir. Yeri geldi zor kış şartlarında güzel bir anı bekleyerek, fotoğraf çektim. Yeri geldi yağmur, çamur demeden eşsiz güzellikleri fotoğrafladım, renklerin buluşmasını, renklerin bin bir tonunu, tarihi eserleri, kültürü ve Erzurum´da fotoğrafçı olmanın mutluluğunu fotoğrafladım. Elde edilen serüvenlerde hep daha iyisi olsun diye uğraşı verdim. Güzel düşünen insan, her zaman doğru yere getirilir diye düşünmekten alıkoymadım kendimi. Bugün de Keşkül Dergisi´nin sayısında yer almak onur ve gurur verdi. Fotoğraf ile uğraşan insanın hiçbir zaman kötü niyetli olduğunu düşünmeyenler arasındayım ve her zamanda dile getiririm. Erzurum´u tanıtmak, bir nebzede olsa katkıda bulunmak için, her zaman çalışmaya hazırım. Ve bununla mutluluk duyuyorum? ifadelerini kullandı.

KEŞKÜL DERGİSİ

Keşkül Dergisi hakkında bilgiler paylaşan Sağıroğlu, ?Yüzlerce yıldır bu topraklarda İbnü´l Arabî Hz.Mevlânâ, Hacı Bayram-ı Velî, Akşemseddin-i Velî gibi zevât-ı kirâmın temsil ettiği tasavvuf kültürünü insanımıza aktarmayı, bunu yaparken de hiçbir tasavvuf ve irfan mektebini dışarıda bırakmadan, her türlü meşrebe eşit yakınlıkta durarak onları Keşkül adının kuşatıcılığı altında birleştirmeyi düşündü. Bugün artık bu düşüncesini gerçekleştirmiş olarak karşınızda durmaktadır. Seçkin yazar kadrosu, kuvvetli içeriği ve estetik tasarımı ile okur kitlesinden tam not alan Keşkül, şu anda çizgisini bozmadan yoluna devam ediyor, kadrosuna yeni kalemler kazandırarak ve farklı konularla içeriğini zenginleştirerek. Keşkül üç ayda bir yayımlanıyor ve 5000 adet basılıyor? diye söyledi.