KESTANE FİYATLARI EL VE CEP YAKIYOR

Kış aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan kestane fiyatları hem el hem ise cep yakıyor.

Tarih: 27.12.2023 16:27
KESTANE FİYATLARI EL VE CEP YAKIYOR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Geçen yıla göre fiyatlarda önemli bir artış yaşanırken bu durum vatandaşları olumsuz yönde etkiledi.  Kestane, artık gram hesabıyla satılmaya başlandı, çünkü kilo ile satış yapmak artık neredeyse imkânsız hale geldi.

Kış aylarında çokça tüketilen kestane satışları başladı. Ancak bu yıl ülkemizde kestanenin az bulunması ve yüksek fiyatla satışı yapılması nedeniyle ithal kestanelerin satışı da arttı.

 Kestane fiyatlarının artmasından dolayı vatandaşlar, fiyatların yüksek olmasından dolayı doya doya kestane yiyemediklerini  söylediler.

Vatandaşlar,”  Kışın kestane yemek güzel oluyor. Bende yoldan geçince gördüm. Kestane alasım geldi. Havalar soğuduğu için insanın canı çekiyor. Kestane güzel ve faydalı olduğu için seviyoruz. Havalar soğumasıyla sıcaklığı bizi çekiyor. Tüketmesi çok güzel oluyor. Kestaneyi gören vatandaş bence es geçememesi gerekiyor. Bu zamanlarda tüketilmesi daha sağlıklı olurken bu yıl kestane fiyatları çok pahalı olduğu için artık kestane yiyemiyoruz.  Kışın ailemizle birlikte bir lüksümüz vardı. Arada bir yiyebildiğimiz kestaneyi yemek. Fiyatlar gösteriyor ki bu kış onu da yiyemeyeceğiz. Vatandaş olarak iki kişiyle kestane alıp yiyemiyoruz, bu neyin nesi? Bu kadar pahalı olur mu? İnsanlar bir kestane dahi alamaz oldu günün şartlarıyla. Yılbaşı geliyor kestane yemeyecek miyiz? Kestane alıyorduk, pişiriyorduk sobanın üstünde, ne güzel yiyorduk ama şimdi alamaz olduk maalesef.”