Kestaneciler sezonu açtı

Palandöken dağına yılın ikinci kar yağışının gerçekleşmesi sonrası kış aylarının iyiden iyiye kendisini hissettirdiği Erzurum'da, kestaneciler köşe başlarında yerini aldı.

Tarih: 13.10.2022 10:35
Kestaneciler sezonu açtı

Talha KOCA

Erzurum’da yaklaşan kış mevsimiyle birlikte kestaneciler şehrin birçok noktasında Büyükşehir Belediyesinin onlar için ayırdığı ve tasarladığı konteynır tezgahlarla birlikte yerlerini aldı. Şehrin işlek ve hareketli kalabalık noktalarında tezgah açarak kestane ocaklarını kuran kestane satıcıları, közledikleri kestaneleri 100 gramı 20 Liradan satışa sunuyor. Özellikle yılbaşı günlerinde büyük rağbet gören kestane satışları, diğer günlere oranla yüzde 500 artış gösteriyor.

“5 AYLIK BİR SEZONUMUZ VAR“

Eylül ve Kasım ayları arasında ki günlerde hasadı yapılan kestaneler gereken temizleme ve ayıklama işlemlerinin ardından sokaklardaki tezgahlarda ve ocaklarda yerini alarak vatandaşların içini ısıtmaya başladı. Kestane satıcıları, “ Bizim yaklaşık 5 aylık bir sezonumuz var. Bu aylarda kış mevsimine denk geliyor. Yılbaşında satışlarımız normal günlere oranla bayağı artış gösteriyor. Vatandaşların çokça para harcadığı ve eğlendiği günlerde öyle zaman oluyor ki talep edileni karşılamakta ve yetiştirmekte zorlanıyoruz” diye konuştular.

KİLOSU 200 LİRADAN SATILIYOR

Şuan da kilosu 200 Liradan satışa çıkan közlenmiş kestane genellikle ve sıklıkla gram usulü satılıyor. Vatandaşları kilo olarak satın alınınca büyük meblağlara dayandığı için gram usulü satın aldığı közlenmiş kestaneyi satan kestaneci, “Kestane hasadı yeni başladı. Buna karşılık ilk mahsul olduğu için biraz pahalı ancak pazara inecek kestane miktarı fazlalaştığı zaman fiyatların düşmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.