kick boksun demir adamından açıklamalar

Son iki yıldır hiç kaybetmeyen dünya şampiyonu Cebrail Gençoğlu 21 yıllık spor hayatında iyi veya kötü anlamda kazandığı birikimlerini anlattı.

Tarih: 31.10.2023 15:59
kick boksun demir adamından açıklamalar

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Son iki yıldır hiç kaybetmeyen dünya şampiyonu Cebrail Gençoğlu 21 yıllık spor hayatında iyi veya kötü anlamda kazandığı birikimlerini anlattı. 

“Sporun Derslerime Çok Büyük Katkısı Oldu”

“Öncelikle ilk tavsiye etmem gereken şey ya spor ya eğitim ikileminde kalmamaları. Ben üniversiteden bölüm 1.si olarak mezun oldum. Şu anda doktor öğretim üyesi olarak görev yapıyorum. Sporun derslerime de çok büyük katkıları oldu. Spor yaptığım için dersleri daha çabuk anlayabildim, problemleri daha çabuk çözebildim. Spor yapmak isteyen ya da yapan arkadaşlarım sadece spora değil, hayatının diğer alanlarındaki kendi işlerine özellikle eğitime de odaklanmalılar.” 

“Ben Çok Kaybettim, 11 Yıllık Süreçte Milli Sporcu Değildim”

“Bunun yanı sıra en önemli şeylerden birisi istikrar. Ben çok kaybettim. Ben 2002 yılında başladım 2013 yılında ilk defa Milli Takım’a girip derece aldım. 11 yıllık bir süreçte ben Milli Sporcu değildim. Bıraksaydım, belki de şu anki derecelerimin hiçbirini alamayacaktım. Dolayısıyla sıkı çalışma ve istikrar olduktan sonra başarı er ya da geç gelecektir. Başarı gelmedi diye sporcularımız bırakmasın, onu hep kovalasınlar.” 

“En çok Kalori Yaktıran Branş”

“Ben kick boksun faydalarından bahsetmek istiyorum. Kick boks hem tekme hem yumruk içerdiği için bütün vücudu aktif olarak çalıştıran ve bilimsel olarak da kanıtlanmış en çok kalori yaktıran branş. Biz kick boksu sadece profesyonel sporcu bağlamında söylemiyoruz. Bizim 50 yaşında da 60 yaşında da sporcularımız var. Geliyorlar, stres atıyorlar, kum torbası dövüyorlar, tekme atıyorlar, yumruk atıyorlar. Diğer spor branşlarının aksine bir insan kendi bireysel olarak da spor yapabilir ama burada hem yumruk tekme atarak orada bütün vücudun kas oranını güçlendiriyorsun hem de yeni teknikler öğreniyorsun. Yeni bir branş öğreniyorsun. Dolayısıyla ben kick boksu 7’den 70’e herkese tavsiye ediyorum.” 

“Belediye Başkanımız ve Kulüp başkanımız Sonsuz Desteğini Sunuyorlar”

“Ben Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcuyum. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Mehmet Sekmen bizim her zaman arkamızda. Aynı zamanda kulüp başkanımız Ahmet Dal da öyle. Bu 2 isim spora ve sporcuya her zaman sonsuz desteklerini sunuyorlar sağ olsunlar.” 

“Özel Sponsorluklar Yetersiz”

“Özel sponsorluklar konusunda çok yetersiziz. Maalesef ülkemizde sponsorluk bağlamında iş insanlarına esleniyorum. Gerekli mevkilerdeki bireylere sesleniyorum. Biz bir müsabakaya 20 sporcu götürdüğümüzde bunların ihtiyaçları var. Biz karşılamaya çalışıyoruz. Kendi velilerinden almaya çalışıyoruz, ama destek olduğu yerde başarı olur. Ben bu haberi okuyacak bütün okurlara spora sporcuya destek olabildikleri kadar destek olmalarını talep ediyorum.”