Kılıçdaroğlu: Örgüt aday gösterirse olurum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugüne kadar hep örgütün kendisini kurultayda aday gösterdiğini söyledi. Yine aday olmayacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Örgüt aday gösterirse aday olurum” dedi.

Tarih: 11.09.2023 15:50
Kılıçdaroğlu: Örgüt aday gösterirse olurum

Seçim sonrası değişim tartışmalarının başladığı CHP’de kongre süreci işliyor. İl kongreleri 16 Eylül’de başlayacak. Tamamlanmasının ardından parti meclisi 38. Olağan Kurultayın tarihini belirleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu rotasını belediyeye çevirdi. Bir tutum belgesi hazırlığında olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in ise genel başkan adayı olacağı konuşuluyor.

Tüm bu gelişmeler gündeyken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurultay değerlendirmesi geldi.

Sözcü Gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu’da, daha önce aday olmak için dilekçe vermediğini, kendisini hep örgütün aday gösterdiğini söyledi. Bu kurultay içinde aynı yönteme işaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik “Genel başkanlık koltuğunu bırakmak istemiyor” eleştirilerine de cevap vererek “Koltuğu kaybetmemek için insan üstü bir çaba gösterdiğim doğru değil” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Şu anda genel başkan kalabilmek için bir mücadele vermiyor musunuz?” sorusunu ise “Yönetime karşı mücadele ediyorum. Genel başkanlık koltuğunu korumak için bir mücadelem yok” diyerek cevapladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe ve il kongrelerine genel merkez tarafından müdahale edildiği iddialarına ilişkin ise, “Hepsi aday olur iyi olan kazanır” dedi. HABER MERKEZİ