Kılıçdaroğlu'dan yerel seçim mesajı

CHP’de art arda iddialar ve değişim tartışmaları sürerken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuştu.

Tarih: 12.08.2023 15:55
Kılıçdaroğlu

Değişim tartışmalarını dinmediği CHP’de gözler bir yandan Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı açıklamaya çevrilmişken bir yandan da Özgür Özel'in genel başkan adayı olup olmayacağı merak ediliyor.

Tam da bu tartışma ve iddiaların arttığı bir dönemde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın yeniden İstanbul ve Ankara için aday olmaları gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu Halk TV’den Fikret Bila'nın sorularını yanıtladı ve “Belediye başkanlarımız çok başarılı. CHP’nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in (İmamoğlu) Mansur Bey’in (Yavaş) yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.”

YEREL SEÇİMLERDE BİR İŞ BİRLİĞİ OLACAK MI?

Kemal Kılıçdaroğlu, “Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri iş birliğine yönelirler." İfadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, '' Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir" diye de ekledi. HABER MERKEZİ