Kılıçdaroğlu'ndan kadın aday mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlere ilişkin kadın adaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarih: 20.08.2023 17:09
Kılıçdaroğlu

Kendisini ziyaret eden kadın örgütlerine, "Kadınları örgütleyin, daha çok kadın aday çıksın" dedi. Yerel seçimde kadının ağırlığını hissedeceğiz mesajı verdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşan yerel seçimlerde kadınların gücüne dikkati çekti ve "Kadınların aday olmak için teşvik edilmesi gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, kadın adayları destekleme derneği ile bir araya geldi. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Karaoğlu, yerel seçimlere ilişkin daha çok kadın muhtar, kadın belediye başkanı, kadın il genel meclis üyesi ve kadın belediye meclis üyesi görmek istediklerini söyledi.

Bu sözler üzerine Kılıçdaroğlu, "Kadınları örgütleyin, daha çok kadın aday çıksın" çağrısı yaptı.

Karaoğlu, hiç kadın vekil çıkarmayan 17 ilin kaldığını, yerel seçimlerde kadınların seçilebilir yerlerden aday gösterilmesini istedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, parti içerisindeki kadın yönetici sayısını artırdığını belirtti.

"Ben her zaman kadınların yanındayım" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Kadın belediye başkanlarımız güzel işlere imza atıyor. Hem başkanlık hem de yönetimlerde yer almaları için kadınları örgütleyin” dedi. HABER MERKEZİ