Kira fiyatları müşteriyi kaçırıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gürcükapı Çarşısı bünyesinde bulunan iş yerleri kiracı bulamıyor.

Tarih: 02.02.2024 09:51 Güncelleme: 02.02.2024 09:52
Kira fiyatları müşteriyi kaçırıyor

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Topçuoğlu mahallesi, Orhan Şerifsoy Caddesi üzerinde bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gürcükapı Çarşısı, “Gürcükapı Çarşı meydanı ve çarşı projesi” kapsamında 2022 yılında kentsel dönüşüm ile yeniden planlanarak halka hizmet için açılsa da bünyesinde bulundurduğu 40 adet bağımsız iş yerlerinin yarısından çoğu boş bir şekilde bekletiliyor. 

Merkeze yakın yerde konumlanan çarşının içinde bulunan boş dükkanlara kiralık ibaresi asılıp kiracının gelmesi beklenirken, dükkân kiralarının pahalı olması nedeniyle, gelirlerin giderleri karşılayamayacağı düşüncesine kapılan kişiler ise risk almak yerine bütçesine uygun olan yerleri tercih ediyor. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek hizmete açılan çarşının şehir için çok avantajlı olduğunu belirten vatandaş, böylesine güzel ve emek verilen çalışmada boş dükkanlar içinde çözüm yolu bulunmasını bekliyor. 

Öyle ki çarşı hakkında görüşlerini bildiren vatandaşlar, “Belediye Başkanımız buraları kentsel dönüşümle ve projelerle halka kazandırdı ancak dükkanların boş olması merkez konumunda bulunan çarşının canlılığını yok ederek şehri sönük gösteriyor. Bu duruma bir çözüm bulunduğunda burada bulunan her dükkanın kapısı açık olacak ve insanların sık tercih ettiği yer haline gelerek canlılığı da artacak” söylemlerinde bulundular.