Kiracılara Ev Sahiplerinde Kötü Haber

Kiracılara ev sahiplerinden kötü haber: Tahliye taahhütnamesi şoku!

Tarih: 06.04.2024 22:42
Kiracılara Ev Sahiplerinde Kötü Haber

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Ev sahipleri, kiracıları evden çıkarmak için hızla harekete geçiyor! Kiracılar, ev kiralarken imzaladıkları belgelerdeki detaylara dikkat etmemeleri durumunda, mahkemeden çıkan tahliye kararlarıyla karşı karşıya kalabiliyorlar.

Son zamanlarda, ev sahiplerinin bazı kiracılara yönelik uyguladığı tahliye taahhütnamesi politikası, kiracıları mağdur edebiliyor. Kiracılar, kira sözleşmesi imzalarken aslında tahliye taahhütnamesini de imzaladıklarını sonradan fark edebiliyorlar. Mahkemeler ise atılan imzaları geçerli kabul ederek, tahliye kararı çıkartabiliyorlar.

Bu durumun en son örneği, Yargıtay'ın kiracılar aleyhine verdiği emsal kararla netlik kazandı. Karara göre, kiracılar attıkları imzaların sorumluluğunu üstlenmek zorunda kalıyorlar.

Kiracılar, emlakçılar aracılığıyla kira sözleşmesi imzalarken, çeşitli belgeler imzaladıklarının farkında olmayabiliyorlar. Bu belgeler arasında tahliye taahhütnamesi de yer alabiliyor ve kiracılar, mahkeme sürecinde bunun farkına varıyorlar.

Bu nedenle, kiracılara tavsiyemiz, imzaladıkları her belgeyi dikkatlice okumaları ve içeriğini anlamalarıdır. Aksi halde, ev sahipleri yasal işlem başlatarak kiracıları evden çıkartabilir ve kiracılar da beklenmedik bir şekilde ev arama süreciyle karşı karşıya kalabilirler.