Kiralık az, satılık çok

Emlak işletmecisi Erdal Yurttaş, satılık ev sayısının her geçen gün arttığını belirterek, kiralık ev sayısında da önemli oranda düşüş yaşandığını dile getirdi. Yurttaş, ?Kirada arz talebi karşılamıyor? dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kiralık az, satılık çok

Emlak işletmecisi Erdal Yurttaş, öğrenci sayısının artması, memur kesimdeki yoğunluk ve kira fiyatlarının çok yükseklere çıkmasından dolayı çoğu bireyin kiralık ev bulamadığını söyledi. Özellikle öğrenci kesiminin sıkıntıda olduğunu aktaran Yurttaş, ?hem evler pahalı hem de öğrenciler fazla. Öğrenciler kalacak yer bulmakta zorluk çekmeye başladı.? diye konuştu.

Yaşanan kiralık sorunun emlak sektöründe durgunluk yaşatmasına sebep olduğunu söyleyen Yurttaş, ?Konut piyasasında arz az talep fazla olmaya başladı. Özellikle üniversite öğrencisi ve memurlar kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyor. Kiralar aldı başını gidiyor. Bu sıkıntılar bize de yansıdı. Emlak sektörü durgunluk yaşıyor. Erzurum´a gelen ve kalıcı olmayan öğrenci ve memurlarda yıllık bir atış söz konusu. Ancak Erzurum´da da her yıl tersine kiralık vermek yerine satılık ilanlar artmaya başladı. Boş bir ev gördüğünüzde kiralık olma olasılığı çok düştü. Kiralık evlerde sıkıntı yaşanması ve enflasyonun yükselmesiyle kira fiyatları da arttı. Kiralık ev aramaya çıkan bir vatandaş kiralık yazısı değil, satılık yazısı ile karşılaşıyor. Yüzlerce boş ev olmasına rağmen içlerinden kiralık olanları bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Özellikle emlak sektöründe kiralama taleplerinin çok artmış olup, kiralık ev sıkıntısı yaşanırken, ivme kazanan inşaat sektörünün, öğrenci sayısının artışıyla, daha çok artarak devam edecek. Bu da gösteriyor ki bu sıkıntı böyle gittikçe devam edecek ancak satılık evlerin sayısı düşerse o zamanda bu sıkıntılar azalır.? şeklinde konuştu.

Muhammed COŞKUN