Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Başvuruları Başladı

Tarım Orman Bakanlığı tarafından yürütülen ve Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklemesi kapsamında, kırsal bölgeleri kalkındırmayı hedefleyen destek programlarının başvuruları başladı.

Tarih: 17.01.2024 23:56 Güncelleme: 18.01.2024 11:40
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Başvuruları Başladı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilen hibeler ile kırsal alanların ekonomik/sosyal kalkınmasını sağlamaya yönelik olan kırsal yatırım destek programlarının 2023-2024 yılı başvuru dönemi başladı.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi hakkındaki 2023/51 No’lu Tebliğin, 29 Aralık 2023 tarihinde 32414 sayılı Resmî Gazetede yayınlanmasının ardından yürürlüğe girerken konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, 15. Etap kırsal kalkınma programlarının 3 Ocak 2024 tarihinde başladığını ve 19 Şubat 2024 tarihinde sona ereceğini açıkladı.  

Bölgeyi kalkındıracak, tanınırlığını artıracak, istihdam sağlayacak ve üretime katkıda bulunacak projelerin ana amaçlarından olduğunu ifade eden Alpaslan Kenger, “15. Etap kırsal kalkınma programları 29 Aralık’ta yayınlanan tebliğin ardından 3 Ocak tarihinde başlayıp 19 Şubat tarihine kadar devam edecek iken, başvurular https://hibedestek.tarimorman.gov. Adresi üzerinden online bir şekilde yapılacak” diye aktardı.

Kırsal kalkınma programı adı altında gerçekleşecek olan yardımların ekonomik yatırımlar ve altyapı yatırımları olmak üzere 2 farklı şekilde yapılacağının altını çizen Kenger, Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi Paketlenmesi ve Depolanması Yatırımları, Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımına İlişkin Yatırımlar, Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Yönelik Yatırımlar, Hayvansal ve Bitkisel Orijinli Gübrenin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanmasına Yönelik Yatırımların Ekonomik yatırımlar kapsamında olduğunu ve 3 milyondan 14 milyona kadar destek sağlandığını ifade ederken, Bitkisel ve Hayvansal Ürünlerin İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması, Tarımsal Ürünlerin Depolanması, Yenilenebilir Enerji Tesisleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yatırımları ve alet ekipman gibi yatırımlarının ise alt yapı yatırımları kapsamında olduğunu ve bu yatırım için de 100 bin TL’den başlayarak 3 milyona kadar destek sağlandığını belirtti.

“Bizim işimiz çiftçiyi desteklemek” diyen Kenger, ÇKS sisteminde kayıtlı olan ve ekonomik veya altyapı yatırımlarından faydalanmak isteyen her çiftçiye gerekli yardımın yapılacağını vurgularken, yapılan bütün hibelerin ve desteklemelerin Tarım Bakanlığının 2024-2028 yılları arasındaki üretim planlamasına ve stratejik planına paralel olarak yapılacağını aktardı.