KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE GELEN ZAMLAR AİLE BÜTÇESİNİ ZORLUYOR

Üniversite öğrencilerini kırtasiye ürünlerine gelen zamlar olumsuz etkiledi.

Tarih: 24.07.2023 17:31 Güncelleme: 24.07.2023 17:32
KIRTASİYE ÜRÜNLERİNE GELEN ZAMLAR AİLE BÜTÇESİNİ ZORLUYOR

www.erzurumgunebakıs.com /Mihrimah Nefise Durdağ 

Üniversite kitapları, soru bankalarına gelen zamlar bizi ve ailelerimizi etkilediğini ifade eden öğrenciler,  bir defterin fiyatı 50 TL' den başladığını, hal böyle olunca kırtasiye ürünlerini alamadıklarını söyledi. 

Enes Çelik, "Bir üniversite öğrencisi olarak kırtasiye ürünlerine gelen zamlar bizi olumsuz etkiledi. Her türlü kırtasiye malzemeleri, üniversite kitapları,  soru bankalarına gelen zamlar bizi ve ailelerimizi etkiliyor."

Songül Ağdaş," Bir defterin fiyatı 50 TL' den başlıyor. Hal böyle olunca kırtasiye ürünlerini alamıyoruz. Okul başlayacak ve ekonomik olarak zorlanacağız. Kurşun kalemlerin fiyatı en düşüğü 20 TL' den başlarsa biz öğrenciler olarak hangi bütçeyle bu ihtiyaçlarımızı karşılayacağız."

Zeynep Korhan," kırtasiye malzemelerine gelen zamlar oldukça bütçemizin etkiliyor. Bir öğrenci olarak gelirimiz olmadığını düşünürseniz ailelerimiz bütçesini de etkiliyor. Soru bankaları,  defterlerin, kalemlerin ve silgilerin fiyatlarında orantısız bir artış mevcut olup kırtasiye malzemelerinin sürekli artışının önüne geçilmesi gerekiyor."

Hilal Kadıoğlu," Kırtasiye ürünlerine ulaşmakta güçlük çekmekteyiz. Olumlu bir tutum sergileyemeyiz. Bir fotokopi çekim ücreti 2 TL kağıda gelen zamlar oldukça yüksektir."