Kış mevsiminin vazgeçilmezi ıhlamur

Bitkisel Ürünler Uzmanı Musa Çat, soğuk kış mevsiminde bol bol ıhlamur tüketilmesi gerektiğini belirterek, ?hem içiniz ısınsın, hem de soğuklara karşı sağlığınızı koruyun.´ dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Kış mevsiminin vazgeçilmezi ıhlamur

Sıcaklıkların eksi 40´lara kadar düştüğü Erzurum´da, sağlık tehdit altında iken, uzmanlar soğuk havalara karşı vatandaşlara uyarı ve tavsiyelerde bulunuyorlar. Bitkisel Ürünler Uzmanı Musa Çat, Özellikle son günlerde aşırı düşen sıcaklıkların üst solunum yolu hastalıklarında artışa sebebiyet verdiğini dile getirerek, ıhlamur tavsiyesinde bulundu.

Ihlamurun başta grip, soğuk algınlığı, öksürük, halsizlik gibi hastalıklara karşı iyi geldiğini hatırlatan Çat, özellikle akşamları çay yerine ıhlamur tüketmeyi tavsiye etti. Ihlamur´un insan vücuduna faydalarını sıralayan Çat,?Kış mevsimleri Erzurum´da çok soğuk geçer. Bunu şuanda da yaşamaktayız. Hastalandıktan sonra hastaya gidiyoruz. Ancak hastalanmadan neden birşey yapmıyoruz. Hemen hemen herkes akşam evde çay içmeyi sever. Bunun yerine ıhlamur içilmesi daha sağlıklı olur. Ihlamur özellikle üst solunum yolu hastalıklarına karşı vücudun direncini arttırmaya büyük yardım sağlar. Ayrıca Ihlamur üşütmeden kaynaklanan öksürüğü yatıştırıcı özelliği de vardır. Ihlamur düzenli olarak tüketildiğinde öksürüğe neden olan bakteri ve mikropları vücuttan atar ve solunum yollarında öksürük sonucu meydana gelen tahrişleri giderir. Ihlamurun genel anlamda solum yollarına iyi geldiğini biliyoruz. Üşütmeden dolayı meydana gelen bronşit hastalığına da iyi gelir. Astım ataklarını yatıştırdığı da söylenmektedir. Tüm bu nedenlerden dolayı ıhlamurun tüketimini kesinlikle tavsiye ediyorum.? dedi.

Muhammed COŞKUN