Kış aylarında ısınmak için çoğunlukla tercih edilen bu cihazlar adeta tehlike saçıyor.

Elektrikli ısıtıcı satıcıları, kış aylarında sıklıkla tercih edilen ısıtıcı cihazların doğru kullanımı konusunda vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Tarih: 24.12.2023 22:14
Kış aylarında ısınmak için çoğunlukla tercih edilen bu cihazlar adeta tehlike saçıyor.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Elektrikli ısıtıcılar, doğru kullanılmadığında ciddi sorunlara yol açabiliyor ve yangın  gibi riskleri beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle satıcılar, güvenli kullanım için şu önlemlerin alınmasını öneriyor;

Esnaf,  "Elektrikli ısıtıcılar, ortama yaydığı elektromanyetik radyasyon açısından birçok elektrikli cihazdan daha zararlı. Bu elektromanyetik alan etkisinden kendimizi korumamız gerekiyor. -Elektrikli ısıtıcıların yakınında yangına sebep olacak tutuşmaya elverişli malzemeler bulunmamalı, elektrikli ısıtıcıların kablolarında erime, kararma, şekil bozukluğu vb. sorunlar görüldüğünde kesinlikle kullanılmamalı. Ucuz, tehlike saçan uzatma kabloları tercih edilmemeli, Kamu güvenliği için yangınlara sebep verme ihtimali bulunan, dayanıksız, devrilme sonucu enerjiyi kesecek switch tertibatı bulunmayan, uygun kesitte kablo kullanılmayan elektrikli ısıtıcıların üretimi ve satışı devlet tarafından ciddi bir şekilde denetlenmelidir. Elektrikli ısıtıcı satıcıları kış aylarında sıkça kullanılan cihazların prizde fazla sürede takılmaması gerekir.  3 saatten sonra cihazın dinlendirilmesi lazım.  Elektrikli ısıtıcılar, kış aylarında vatandaşların ısınmak için tercih ettiği cihazlardan biri oluyor. Ancak bu cihazlar doğru kullanılmadığı zaman yangın gibi olaylara sebebiyet verebiliyor. Uzun süre prizde takılı kalan elektrikli cihazların elektronik aksamlarında da arızalar gelebiliyor.”